Digitale Bibliotheek lokaal

Digitale Bibliotheek lokaal

De verbreding van de functies van de bibliotheek en maatschappelijke en technologische ontwikkelingen vragen een slimme inzet van digitale mogelijkheden om de klassieke bibliotheekfunctie te ondersteunen. Bij lokale bibliotheken zijn hiervoor interessante ideeën en voorbeelden te vinden. De Digitale Bibliotheek lokaal maakt onderdeel uit van het programma Innovatieve bibliotheekoplossingen.

Ineke Goedhart -

Ineke Goedhart

Interesse in dit project?
Neem contact op met Ineke Goedhart
Neem contact op

Bibliotheek professionele partij

De digitale wereld is continu in ontwikkeling. Elke dag horen we over nieuwe technologieën, innoverende ideeën en baanbrekende toepassingen. Al watertandend vragen we ons dan af of zo’n idee ook toepasbaar is in de bibliotheek.

Om daar een antwoord op te kunnen geven, voeren we samen met de bibliotheken een aantal pilots uit. Daarbij wordt gedurende drie maanden een idee met een digitaal tintje bij een bibliotheek uitgewerkt. Deze pilot kan een idee behelzen dat nog nooit eerder is uitgeprobeerd, maar ook een al uitgevoerde ontwikkeling die potentie heeft om op te schalen.

Het doel is niet om een volledig afgerond product op te leveren, maar vooral om in de praktijk te ervaren of een idee kansrijk is, welke inspanning de realisatie kost en wat de uitvoering van het idee zou kunnen opleveren. De kennis die we hierbij op doen, wordt voor het hele netwerk beschikbaar gesteld.

Een paar voorbeelden van eerder uitgevoerde pilots zijn de BiebApp, WhatsApp voor de klantenservice en mobiele digitale enquêtezuilen.

Lees hier de evaluatie van het pilotproject VR, dat we uitvoerden in samenwerking met BplusC. 

Inwoners van het werkgebied van de bibliotheek ervaren het als professionele partij op het gebied van digitalisering. De bibliotheek heeft haar rol in het lokale digitale domein versterkt doordat zij up-to-date is en de doelgroep toegang biedt tot de Digitale Bibliotheek. Bibliotheken kunnen sneller gebruik maken van kansrijke digitalisering binnen hun dienstverlening. Ze hoeven het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden.

Provincie: Noord- en Zuid-Holland 
Bijdrage bibliotheek: uitvoeren van een in gezamenlijkheid te bepalen pilot project

Meer weten?

Bel of mail Ineke Goedhart!
Onze expert op het gebied van Digitale Bibliotheek lokaal

Ineke Goedhart

Ineke Goedhart

06 24 55 85 21

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.