Digitale Bibliotheek lokaal

Digitale Bibliotheek lokaal

De verbreding van de functies van de bibliotheek en maatschappelijke en technologische ontwikkelingen vragen een slimme inzet van digitale mogelijkheden om de klassieke bibliotheekfunctie te ondersteunen. Bij lokale bibliotheken zijn hiervoor interessante ideeën en voorbeelden te vinden. De Digitale Bibliotheek lokaal maakt onderdeel uit van het programma Innovatieve bibliotheekoplossingen. 

Ineke Goedhart -

Ineke Goedhart

Interesse in dit project?
Neem contact op met Ineke Goedhart
Neem contact op

Bibliotheek professionele partij

Op basis van de wensen van het netwerk worden er korte pilots gestart van maximaal drie maanden. Hierbij helpt Probiblio de bibliotheken bij het kickstarten en opschalen van hun innovatieve idee. De bibliotheek ervaart zo of een idee kansrijk is, welke inspanning de realisatie kost en wat de uitvoering van het idee zou kunnen opleveren. We delen de lessons learned van elke pilot met het netwerk. Een voorbeeld van een pilot is de BiebApp.

Inwoners van het werkgebied van de bibliotheek ervaren het als professionele partij op het gebied van digitalisering. De bibliotheek heeft haar rol in het lokale digitale domein versterkt doordat zij up-to-date is en de doelgroep toegang biedt tot de Digitale Bibliotheek. Bibliotheken kunnen sneller gebruik maken van kansrijke digitalisering binnen hun dienstverlening. Ze hoeven het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden.

Provincie: Noord- en Zuid-Holland 
Bijdrage bibliotheek: uitvoeren van nog te bepalen pilot project

Meer weten?

Bel of mail Ineke Goedhart!
Onze expert op het gebied van Digitale Bibliotheek lokaal

Ineke Goedhart

Ineke Goedhart

06 24 55 85 21

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.