Online presence & contentmarketing

Online presence & contentmarketing

Als onderdeel van de online positionering, tillen we de online presence en contentmarketing van bibliotheken naar een hoger niveau. Hierbij maken we onder andere gebruik van quickscans op gebruiksvriendelijkheid van de website waarbij de focus op content ligt, contentkalenders en organiseren we diverse workshops. Dit project is onderdeel van ‘Aandacht nieuwe functie Bibliotheek bij klanten’. 

Monique van der Loo -

Monique van der Loo

Interesse in dit project?
Neem contact op met Monique van der Loo
Neem contact op

Content online

Het is belangrijk dat de Bibliotheek haar nieuwe functie goed bij haar klanten onder de aandacht brengt en een eenduidig beeld neer zet. Hierdoor vergroot ze de maatschappelijke relevantie en vindt er een professionele communicatie plaats. Resultaat is een betere relatie met leden of niet-leden en bibliotheekmedewerkers kunnen efficiënter hun werk uitvoeren.

We voeren quickscans uit op de bibliotheekwebsite, gericht op de gebruiksvriendelijkheid met de focus op aangeboden content. Hierbij kijken we naar de navigatiestructuur, het type content dat wordt aangeboden, op welke plek deze staat en in welke vorm. Daarna bieden we praktisch advies en begeleiding in de vervolgstappen om de aandachtsvelden uit de quickscan aan te pakken.

Er is een contentkalender (template) beschikbaar die specifiek voor bibliotheken is ingericht. Ongeveer vijf bibliotheken kunnen desgewenst op maat advies krijgen over het invullen en het gebruik hiervan. We bieden whitepapers en/of themanieuwsbrieven over relevante thema’s.

Er vinden drie workshops plaats rondom relevante thema’s, deze workshops zijn bedoeld voor bibliotheekmarketeers uit Noord- en Zuid-Holland. Onderwerpen die voorbij komen zijn onder meer de content planning, vertaling van de positionering naar online kanalen en het opstellen van een social media strategie. We bieden ondersteuning op de aanvraag van Google Grants.

Planning: doorlopend in 2018
Provincie: Zuid-Holland (whitepapers, workshops en ondersteuning op aanvraag in Noord-Holland)

Meer weten?

Bel of mail Monique van der Loo!
Onze expert op het gebied van Online presence & contentmarketing

Monique van der Loo

Monique van der Loo

06 41 56 55 14

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.