Leerling Administratie Systeem Dotcom stopt

Scholen gebruiken een Leerling Administratie Systeem om de gegevens van de leerlingen op te slaan. Uit dit systeem worden ook de leerlinggegevens voor de jaarlijkse import in schoolWise/mediatheekWise gehaald. Het Leerling Administratie Systeem Dotcom stopt eind 2021.

De scholen die Dotcom als Leerling Administratie Systeem gebruiken, gaan over naar een ander systeem, bijvoorbeeld ParnasSys of ESIS. De leerlingen krijgen dan een nieuw leerlingnummer.

Houd hier rekening mee bij de volgende import:

  • Geef aan Probiblio door om welke school het gaat, wij hebben de schoolnaam, het vestigingsnummer én het BRIN van de school nodig.
  • Probiblio verwijdert de ‘oude’ leerlingnummers uit schoolWise/mediatheekWise.
  • Direct hierna moet de bibliotheek of Probiblio het nieuwe leerlingbestand importeren, met daarin de nieuwe leerlingnummers.
  • De leerlingen worden ontdubbeld op basis van achternaam, voorletter of roepnaam, geboortedatum en sexe. Bij elke leerling moet handmatig bevestigd worden dat er ontdubbeld moet worden.

Let op: tijdens de import kun je de melding ‘Combinatie leerlingnummer [“xxxx”] en geboortedatum/naam kloppen niet!!! CONTROLEREN’ zien. Als dit bij veel/alle leerlingen van de school gebeurt, neem dan contact met op via schoolwise@probiblio.nl.

De kans is aanwezig dat een leerlingnummer uit het nieuwe systeem gelijk is aan een oud leerlingnummer van een andere leerling van dezelfde school. Bij de leerlingimport kunnen de gegevens van 2 leerlingen in één actor terecht komen. Daarom is het belangrijk om bovenstaande stappen te volgen en bij twijfel contact met ons op te nemen.