Drie tips: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

Drie tips: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de serie 'De bibliotheek' uit, waarin documentairemaker Frans Bromet door acht openbare bibliotheken dwaalt en bezoekers, medewerkers en vrijwilligers spreekt. De documentaire laat zien dat de bibliotheek allang niet meer een plek waar je slechts komt voor het lenen van boeken en cd’s. Grijp deze kans om de nieuwe rol van de bibliotheek te promoten! Wij hebben drie tips opgesteld om aan te haken.

De serie wordt uitgezonden op de VPRO, bij NPO2 om 19:30 van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart, precies tijdens de Boekenweek. De documentaire toont de verscheidenheid van het publiek van de bibliotheek aan. Iedereen is welkom in de bieb, het is er prettig toeven en niet onbelangrijk: de bibliotheek is de enige openbare plek die de hele dag gratis toegankelijk is.

Waarom meedoen?

De nieuwe rol van de bibliotheek is in de documentaire heel belangrijk: mensen uit alle lagen van de maatschappij komen samen. De uitzending van de serie, gekoppeld aan de Boekenweek, is een mooie gelegenheid om deze nieuwe rol van de bieb aan te tonen.

Hoe kun je aanhaken?

Voor bibliotheken die aandacht willen besteden aan de serie en de veranderende rol van de bibliotheek, heeft Probiblio vier tips:

  1. Promoot de documentaire via de eigen kanalen 
    Roep voor en tijdens de Boekenweek op om de uitzendingen te bekijken.  Je kunt hiervoor deze poster gebruiken of het promofilmpje (te vinden op het twitteraccount van de vpro)
  2. Ga op zoek naar verhalen uit jouw eigen bibliotheek
    Dat kunnen verhalen zijn van de medewerkers en vrijwilligers, maar ook van bezoekers. Leuke vragen van bezoekers of ontroerende ervaringen van bezoekers. Je kunt het verhaal delen via een tweet of andere social media-post, of in de bibliotheek een muur maken waar bezoekers verhalen kunnen achterlaten. Tip: gebruik de hashtag #biebleven.
  3. Organiseer een tv-avond
    Kijk samen met bezoekers de uitzending in de bibliotheek. Roep mensen op om te komen.

→ DOWNLOAD de foto van Frans Bromet

→ LINK naar vpro.nl/debibliotheek

Je bibliotheek profileren als podium voor verhalen?  De Lonkende Leestafel helpt je met HET MAKEN VAN VERHALEN

#boekenweek #fransbromet #vpro #biebleven #woordenendaden

 

Meer nieuws