Aftrap dienstverlening bibliotheken rondom donorregistratie

Aftrap dienstverlening bibliotheken rondom donorregistratie

Minister voor Medische Zorg en sport Tamara van Ark bezocht op 1 september Bibliotheek Katwijk. Ze deed dit in het kader van de dienstverlening van bibliotheken rondom de nieuwe donorwet. Voor vragen en ondersteuning kunnen burgers nu zonder afspraak bij bibliotheken terecht. Ook aan de slag met donorregistratie? Bibliotheken kunnen nog tot 1 oktober subsidie aanvragen.

Met de nieuwe donorwet wordt iedereen vanaf 18 jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dat hij dit niet wil. Via de website www.donorregister.nl kan men aangeven wel of niet donor te willen zijn en welke organen men wil doneren. Wat houdt de nieuwe donorwet precies in? En hoe geef je aan wel of geen organen wil afstaan na de dood? Bibliotheek Katwijk houdt cursussen om inwoners daarover te informeren. Lees het interview met minister Tamara van Ark

De minister werd tijdens haar bezoek getrakteerd op een leuke presentatie van Bibliotheek Katwijk (via biebtobieb) en de quiz 'Waar of niet waar?' uit de Digisterker-module 'Oefenen met het Donorregister'. Ook een aanrader is de quiz www.donorwise.nl!

Subsidieaanvraag

Bibliotheken kunnen rekenen op overheidssteun om burgers die vragen hebben over de donorwet goed verder te helpen. De subsidie van 1.000 euro kan tot 1 oktober 2020 worden aangevraagd. Het gaat om een tegemoetkoming voor activiteiten van 10 juli 2020 tot en met 31 juli 2021.

Vraag de subsidie aan >>

Bekijk ook deze biebtobieb-groep >>

 

foto: KB

Meer nieuws