Ben jij helemaal klaar voor de Kinderboekenweek?

Ben jij helemaal klaar voor de Kinderboekenweek?

Inmiddels heeft Probiblio aan 56 bibliotheken ons Talententester Kinderboekenweekprogramma virtueel en in print uitgeleverd. Hiervoor zijn maar liefst 55.000 Talententester doe-boekjes en 250 Beroepenspeurtochten op de post gegaan - een record! Ben jij helemaal klaar voor de Kinderboekenweek? We zetten op een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje.

Avatars maken
Op www.kinderboekenweekmetdebieb.nl (gemaakt door Bibliotheek Eemland) kunnen kinderen Avatars maken, Typetesten doen & boekentips krijgen en Beroepenfilmpjes bekijken en zelf maken.

Talentenfilmpjes
West-Friese bibliotheken en VHTO (expertisecentrum genderdiversiteit in bètatechniek en IT) maakten 5 filmpjes met vrouwen in fascinerende beroepen: Artiest, Futurist, Dingenzoeker, Smulpaap en Talenwonder. Bekijk, gebruik en deel alle 5 filmpjes hier: afspeellijst. Laat kinderen zelf filmpjes maken over wat ze worden willen.

Kinderboekenweek-huisstijlpakket
Gebruik het CPNB – Kinderboekenweek-huisstijlpakket voor de juiste vormgeving van al je uitingen.

Welke games laat jij in jouw bibliotheek spelen?
Bibendo ontwikkelde speciaal voor de Kinderboekenweek games die in jouw bibliotheek gespeeld kunnen worden. Meld je aan voor dit webinar om precies te leren hoe die games werken. 

Etalagewedstrijd Kinderboekenweek
Inspireer je publiek met talentvolle etalages ‘Worden wat je wil’ in je prachtgebouwen op A-locaties en doe mee!

Herinnering: online etaleersessie met Chantal van Heeswijk
Op donderdag 16 september van 11.00-12.00 uur organiseren we een online etaleersessie met Chantal van Heeswijk. Tijdens deze sessie ontvang je tips en tricks voor een uitnodigende etalage. De opgedane kennis kun je gebruiken voor de etalagewedstijd Kinderboekenweek, doe je mee? 

Wij wensen alle bibliotheken heel veel plezier tijdens de Kinderboekenweek.

Meer nieuws