Bereid je nu alvast voor op het Informatiepunt Digitale Overheid

Bereid je nu alvast voor op het Informatiepunt Digitale Overheid

Ook in corona-tijden draait het project Digitale Inclusie op volle toeren! Ons team Digitale Inclusie zet voor je op een rij welke stappen je nu alvast kunt zetten ter voorbereiding op de opening van een Informatiepunt Digitale Overheid bij jouw bibliotheek. Ook hebben we paar nieuwtjes: een flyer die handvatten biedt om partners te benaderen en de landelijke bijeenkomst op 29 juni in de KB.

Volg de e-learning Digitale Inclusie

Maak alvast kennis met het project via deze video en volg de e-learning Digitale Inclusie (nu voor iedereen opengesteld) op Bibliotheekcampus. Voor de studiebelasting van de e-learning staat ongeveer 6 uur. Houd er wel rekening mee dat een ‘opfriscursus’ nodig is als je echt van start gaat met het Informatiepunt Digitale Overheid (de e-learning blijft beschikbaar). Ook als je pas later start met Digitale Inclusie, kun je de e-learing al volgen. 

Maak een afspraak voor de lokale bijeenkomst 

Ons team Digitale Inclusie (Floor Banning en Anne-Marie van der Poel) heeft met een aantal bibliotheken al een intakegesprek gevoerd. We nemen met hen contact op om de lokale bijeenkomst met een trainingsacteur vast te leggen. Als deze crisistijd voorbij is, ben je straks vast blij dat je de vaart erin hebt gehouden en door kunt! 

Breng je lokale netwerk in kaart

Breng je netwerk in kaart en bepaal met wie je (meer of wellicht beter) moet samenwerken om te komen tot een goede ondersteuningsstructuur voor niet- of minder digitaal vaardige burgers. Wat is jouw meerwaarde? Wat kom je halen én brengen in de samenwerking? Wat is de meerwaarde van de partner en hoe wil je het gesprek aangaan? Ons samenwerkingsmateriaal kan daarbij helpen. Je vindt het materiaal op deze pagina, onder het kopje 'Samenwerken met partners'. 

Bestel de flyer 'Informatiepunt Digitale Overheid'

Nu te bestellen: een flyer die handvatten geeft om het gesprek aan te gaan met partners in het lokale netwerk. Bekijk deze PDF ter inzage; kant-en-klare exemplaren bestel je via www.landelijkehuisstijl.nl (Toolkit Informatiepunt Digitale Overheid, te vinden onder ‘materialen voor partners’). Een set van 25 exemplaren kost €3,95; je kunt de flyers bestellen binnen het budget van €750 dat de KB per bibliotheek beschikbaar stelt. 

29 juni 2020: landelijke bijeenkomst  

Bibliotheken die binnenkort starten met het Informatiepunt ontvangen via de KB/SPN een uitnodiging voor deelname aan de centrale bijeenkomst met de Manifestgroep op 29 juni bij de KB. Per bibliotheek kunnen twee medewerkers deelnemen. De opzet is iets aangepast: meer interactie, meer uitwisseling en gesprekken met Manifestgroep-organisaties op basis van cases. 

Vragen?

Kijk hier voor meer informatie over onze dienstverlening rondom Digitale Inclusie en onze contactgegevens.

Meer nieuws