Bereik NT1'ers beter met deze communicatietoolkit

Bereik NT1'ers beter met deze communicatietoolkit

Het beter bereiken van Nederlandstalige laaggeletterden (NT1’ers) is voor veel bibliotheken een belangrijk aandachtspunt. Tijdens de Week van de Alfabetisering ontwikkelden Probiblio de Bibliotheek De Groene Venen samen een communicatiecampagne gericht op het aanspreken van NT1'ers. De materialen behorend bij deze campagne, van posters tot social media, zijn nu voor alle bibliotheken gratis beschikbaar. 

Aanleiding voor het project met Bibliotheek De Groene Venen was de oproep van de gemeente, die het helpen ontwikkelen van NT1’ers als speerpunt heeft en graag ziet dat de bibliotheek deze groep aanspreekt. Probiblio onderzocht welke aanpak geschikt zou zijn voor het werven van NT1’ers. Daarbij maakten we gebruik van de bevolkingssamenstelling van het werkgebied naar aanleiding van een eerder uitgevoerde Scan Laaggeletterdheid. Op basis van deze gegevens schreven we een communicatieplan voor de bibliotheek met een kant-en-klare wervingscampagne. 

'Ik wil op Whatsapp'

De campagne spreekt de doelgroep op een luchtige manier aan in hun dagelijkse activiteiten; ‘Ik wil op WhatsApp een groep aanmaken’ of ‘Ik wil de informatie van mijn huisarts begrijpen’. We maakten verschillende posters met daarop een laagdrempelig aanbod; kant-en-klare berichten voor op sociale media en de website en ansichtkaarten om gratis retour te zenden aan de bibliotheek. De campagne is in de Week van de Alfabetisering ingezet in Waddinxveen.

Bekijk en download de afzonderlijke materialen

 

Meer nieuws