Beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Nienke Nagtegaal!

Beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Nienke Nagtegaal!

Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Nienke Nagtegaal van de Rehobothschool uit Boskoop op 3 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Ze las een fragment voor uit het boek Gips van Anna Woltz. Later in april weten we ook wie de provincie Noord-Holland gaat vertegenwoordigen bij de landelijke finale.

Winnares Nienke zal het 22 mei opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2019’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2019 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Ruim 425 deelnemers in Zuid-Holland

Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Nienke het moeten opnemen tegen maar liefst ruim 425 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale, georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.000 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Lezen is leuk!

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Probiblio verzorgt in Noord-Holland en Zuid-Holland de provinciale voorrondes. We willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. 

Wil je aanwezig zijn bij de landelijke finale op 22 mei in schouwburg Amstelveen? Stuur een mail naar Desirée van der Zander.

 

Meer nieuws