Pabostudent Rianne Parmentier is de beste voorlezer van Zuid-Holland

Pabostudent Rianne Parmentier is de beste voorlezer van Zuid-Holland

Op woensdag 22 maart vond de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland. Tijdens deze provinciale finale streden 8 finalisten tegen elkaar om een finaleplek te bemachtigen. De provinciale finale vond plaats in Bibliotheek Rotterdam. De organisatie was in handen van Probiblio.

Op donderdag 1 juni a.s. zal Rianne Parmenier de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en begint om 18.30 uur. Tijdens deze wedstrijd lezen de provinciale kampioenen uit hun gekozen boek voor én zij lezen onvoorbereid voor.

Winnares Rianne Parmentier zit op de Pabo Hogeschool Inholland van Den Haag. Zij las een fragment voor uit het boek ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens.

De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Voor meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via voorleeswedstrijd@probiblio.nl 

Meer nieuws