Bestel de gratis Kidsweek mini-boekjes met biebtips!

Bestel de gratis Kidsweek mini-boekjes met biebtips!

Kidsweek is een krant speciaal voor kinderen van 7-12 jaar. Zowel Kidsweek als bibliotheken brengen kinderen graag (meer) aan het lezen. Reden voor een samenwerking! Tijdens de Leesweek van Kidsweek in maart zijn er mini-boekjes uit te delen die kids enthousiast maken over lezen en de bieb. Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken kunnen nu gratis een set van 100 van deze biebtip-boekjes bestellen.

Kidsweek brengt elke week het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Maar dan zo geschreven dat het voor kinderen begrijpelijk en leuk is om te lezen. Het nieuws wisselt af met luchtigere rubrieken, zoals dierennieuws, weetjes, moppen en puzzels. De variatie in onderwerpen, lange en korte artikelen én het gebruik van mooie foto’s en illustraties maakt dat het nieuws en lezen voor de doelgroep niet saai is.

Kidsweek en Probiblio starten een eerste gezamenlijke actie tijdens de Leesweek van Kidsweek. De hele maand maart besteedt de krant aandacht aan alle leuke leesactiviteiten die kinderen in de bibliotheek in hun buurt kunnen doen. Voor Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken zijn sets van 100 gratis boekjes beschikbaar. Bestel hier de boekjes uiterlijk vrijdag 6 maart en je ontvangt de boekjes half maart.

Heb jij meer ideeën?

Probiblio en Kidsweek willen graag een verdere samenwerking aangaan om leesplezier en de bibliotheek te promoten. Samen gaan we op zoek naar manieren om elkaar ook na de Leesweken te versterken. Wil je meedenken over deze samenwerking? Heb je bijvoorbeeld al spontaan ideeën, zoals een lesbrief om tijdens het bezoek aan de bibliotheek meer uit de krant te halen? Neem dan contact op met adviseur jongerenprogrammering Karen Bertrams of projectleider Ilse Keune.

Meer nieuws