Bestel nu het biebspel voor de Kinderboekenweek 2019!

Bestel nu het biebspel voor de Kinderboekenweek 2019!

Van 2 tot 13 oktober 2019 is het Kinderboekenweek en deze staat in het teken van vervoermiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Met het biebspel ‘ZOEF! Boek je trip en… Go!’, ontwikkeld door Probiblio voor en in samenwerking met bibliotheken, vier je de Kinderboekweek op de biebvloer met een inhoudelijk programma. Je kunt het biebspel nu bestellen!

In de bibliotheek en op school

In de bibliotheek check je in voor een reis met verschillende vehikels. De Nooitlek, de rode kraanwagen, de grote glazen lift, Opa’s Monstertruck - welk voertuig ontvoert je waar naar toe? Dit bibliotheekspelprogramma voor de Kinderboekenweek is een spannende ontdekkingsreis waarin kinderen ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien.

Zo werkt het biebspel

Het biebspel ‘ZOEF! Boek je trip en… Go!’ bestaat uit een programmabeschrijving voor de groepen 1/3 en 4/8. De PowerPoint-presentatie bevat alle elementen voor uitvoering van het biebspel.

Je kunt zelf kiezen om het klein te houden of juist groots aan te pakken. Voor kleuters en groep 3 is de focus op het beleven van verhalen en het doen van opdrachtjes. In de opdrachten voor groep 4-8 is aandacht voor 21 century skills, poëzie, verbeelding en informatie, elementen voor het vertellen van een verhaal en de componenten land/zee/lucht/fantasie. Voorkanten van boeken en fragmenten en het afdrukbare beeldmateriaal zijn opgenomen in de PowerPoint. Je kunt desgewenst opdrachten naar eigen inzicht aanpassen en bewerken. Het biebspel is ook in te zetten bij andere biebactiviteiten.

Lees meer over de inhoud van het digitale pakketje dat je na bestelling ontvangt.

Het pakket is voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland te bestellen voor € 150,-. Voor overige bibliotheken zijn de kosten € 185,-.

Bestel het biebspel >>

Meer informatie?

Voor vragen en tips kun je contact opnemen met onze adviseur Karen Bertrams.

Vast in de stemming komen? Beluister de ZOEF-playlist op Spotify.

 

Meer nieuws