Bibliotheek aan den IJssel start met Hiphop in je bieb

Bibliotheek aan den IJssel start met Hiphop in je bieb

Op donderdag 23 september gaat Bibliotheek aan den IJssel swingend van start met HipHop in je Bieb! Met de aanschaf van een speciale collectie, performances en een ontwikkelingstraject voor jongeren over ondernemerschap en over taal. Ook de bibliotheken Rotterdam, AanZet, De Boekenberg en Haarlemmermeer organiseren verschillende activiteiten. Laat je inspireren en boek ze voor jouw bibliotheek!

Hiphop en taal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 23 september staat ons verrijdbare Hiphop-meubel in de Bibliotheek Capelle Centrum, een vestiging van Bibliotheek aan den IJssel. Vol met boeken over urban lifestyle, muziek, manga en meer! Tijdens de lancering van 17.00 tot 18.15 uur (vrije inloop) zijn er performances van presentator en spoken word-artiest Elten Kiene en stadsperformer Jarred Sewsingh. Het meubel blijft een maand in de bibliotheek staan, daarna blijft de collectie in de bibliotheek beschikbaar. Het Hiphop-meubel ook reserveren voor jouw bibliotheek? Klik hier voor meer informatie.

De opening is tegelijkertijd de kick-off voor het talentontwikkelingstraject dat geleid wordt door Elten en Jarred. Tijdens een drietal workshops leren jongeren van 14 tot 16 jaar over creatief ondernemerschap en oefenen met teksten, schrijven en taal. Tijdens de afsluiting op 28 oktober geven de cursisten een performance van de teksten die ze hebben gemaakt. Ook is er een Q&A over online ondernemen met een speciale gast. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekaandenijssel.nl/hiphop.

Workshops voor en door jongeren via Quardin

In het kader van Hiphop in je Bieb organiseert Fariesh Abdoelrahman/Quardin verschillende workshops over ondernemerschap, de muziekindustrie en taalvaardigheid, die je ook kunt boeken voor jouw bibliotheek. In Bibliotheek Rotterdam zijn dat de Masterclass Van Droom naar Doel is Doen en de Quardin Music Academy. In Bibliotheek De Boekenberg vinden de Ask Anything Sessies plaats. En Bibliotheek AanZet organiseert Ta­lent Val­ley. Kijk voor meer informatie en aanvragen op: www.quardin.nl

Meer informatie 

Kijk op www.hiphopinjebieb.nl voor meer informatie. Of neem contact op met Karen Bertrams.

Meer nieuws