Bibliotheek Kerkdriel winnaar etalagewedstrijd

Bibliotheek Kerkdriel winnaar etalagewedstrijd

Rond de Kinderboekweek riepen wij bibliotheken voor de tweede keer op om hun mooie, inspirerende, interactieve en creatieve etalages met ons te delen voor onze etalagewedstrijd. De opdracht: zorg voor geweldige kijk- en beleefervaringen voor je publiek vanuit je ramen/etalages en wie weet wint jouw bibliotheek een inspirerende etaleersessie van Pien Hoveling. Er zijn verschillende mooie inzendingen binnengekomen, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Bibliotheek Kerkdriel: gefeliciteerd, jullie mooie etalages hebben gewonnen!

Juryoordeel

In de jury zaten dit keer de beste etaleur ter wereld, Pien Hoveling, marketeer Julia van Haaster en programmeur Karen Bertrams. Bibliotheek Kerkdriel was voor alle 3 de juryleden unaniem de winnaar. Zij leverden beeldmateriaal van maar liefst 2 etalages in: één etalage met Boer Boris en één over het thema ‘worden wat je wil’. Bibliotheek Kerkdriel legt hierbij de focus op beroepen. De etalages zijn heel creatief en gemaakt van ‘arme materialen’, het thema is duidelijk te herkennen en er is gedacht aan interactie met het voorbijlopend publiek door middel van een QR-code voor het ontmoeten van boer Boris en een link naar de beroepenbieb die plaatsvond.

Sfeerimpressie winnaar

Zie hieronder een sfeerimpressie van de etalages van Bibliotheek Kerkdriel:

Bekijk hier een video van boer Boris >>

Bibliotheek Kerkdriel geeft aan:

'We hebben al zeer leuke en enthousiaste reacties op de etalages ontvangen. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman waren uitermate onder de indruk van het geheel tijdens hun bezoek aan onze bibliotheek vorige week vrijdag.'

Alle inzenders: bedankt!

Ook andere bibliotheken hebben mooie etalages bij ons aangeleverd. De jury wil graag zijn speciale waardering uitspreken voor Bibliotheek Rotterdam, vestiging Schiebroek. Zij hebben gekozen voor de insteek ‘als lezer kun je worden wat je wil’. In de etalage werden 5 personages uit bekende kinderboeken tot leven gebracht:

Doe je mee met onze volgende etaleerwedstrijd?

Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe etaleerwedstrijd. Doet jouw bibliotheek dan ook mee? De ramen en etalages van bibliotheken bieden namelijk volop mogelijkheden! Kijk met een frisse blik naar het raamoppervlakte als potentiële creatieve en interactieve etalages voor de programmering en collecties. Met het aankleden van jouw etalage kun je voorbijwandelend publiek van alle leeftijden dag en nacht inspiratie bieden.

Etaleersessie 

In januari maken we meer bekend over het thema van de volgende etaleerwedstrijd, tijdens de online etaleersessie met Pien Hoveling. Tijdens deze online sessie krijg je tips en tricks voor jouw etalage en geeft Pien feedback aan alle deelnemers van de etaleerwedstrijd ‘worden wat je wil’. Naast de deelnemers, zijn ook andere bibliotheken van harte uitgenodigd om deze sessie bij te wonen. 

Meld je aan voor de etaleersessie >>

Meer informatie? Neem contact op met Karen Bertrams.

Meer nieuws