Bibliotheek Nijkerk winnaar Lente-etalagewedstrijd

Bibliotheek Nijkerk winnaar Lente-etalagewedstrijd

Begin maart riepen we bibliotheken op om hun mooie, inspirerende, interactieve en creatieve etalages met ons te delen voor onze Lente-etalagewedstrijd. We zijn overspoeld met voorbeelden. Hartverwarmend om te zien hoe jullie tijdens de lockdown zichtbaar bleven voor het publiek. Er kan er maar één de winnaar zijn, en dat is geworden: Bibliotheek Nijkerk. Hartelijk gefeliciteerd!

Bibliotheek Nijkerk stuurde maar liefst 2 etalages in: rondom het thema Koningsdag en Bevrijdingsdag. Voorbijgangers konden een foto maken van een boek uit de etalage en deze direct reserveren.

Creatief, opvallend en interactief: dit waren de criteria voor de Lente-etalagewedstrijd. De jury (bestaande uit beeldend vormgever Chantal van Heeswijk, Probiblio’s adviseur programmering Karen Bertrams en marketingadviseur Julia van Haaster) was unaniem: ‘Deze etalage voldoet het best aan alle 3 de criteria! Met creativiteit in de stapeling van boeken op kleur, de schreeuwende slingers en het interactieve bestellen nodigt de voorbijganger uit!’

‘De afhaalbieb loopt erg goed met soms wel 500 reserveringen, de etalages dragen daar zeker aan bij. Ze zijn interactief, want publiek kan een foto van het gewenste boek maken en een mailtje sturen om het direct te reserveren.’
- Vrijwilliger Remco van de Kamp, Bibliotheek Nijkerk

Het team van Bibliotheek Nijkerk wint een atelierbezoek bij Chantal van Heeswijk in Rotterdam én krijgt een privésessie met tips voor de etalage. Daarnaast vindt er op donderdag 16 september een online etaleersessie met Chantal plaats voor alle deelnemers en geïnteresseerde bibliotheken. Hou onze website in de gaten voor het inschrijfformulier. 

Alle inzenders: bedankt!

Een van de mooiste inzendingen kwam uit Kerkdriel. Zij maakten een prachtige etalage in het kader van het thema van de Nationale Voorleesdagen. Daarnaast promootte Openbare Bibliotheek Amsterdam het thema BoekStart. Bibliotheek Haarlemmermeer maakte een mooie kinderboekencollage met QR-code voor de Afhaalbieb. Bibliotheek Waalwijk maakte verschillende thematafels. Bibliotheek Hoogeveen creëerde een vakantie in eigen bibliotheek en Bibliotheek Vlissingen maakte een vrolijke lente-etalage voor kinderen. 

Foto's van de inzendingen verschijnen ook in Bibliotheekblad.

Etalagewedstrijd Kinderboekenweek

Omdat we zo blij werden van jullie inzendingen voor de Lente-etalagewedstrijd, hebben we besloten om meteen weer een etalagewedstrijd te organiseren. Dit keer rondom de Kinderboekenweek – Worden wat je wil! Zorg voor geweldige kijk- en beleefervaringen voor het publiek vanuit de etalage. In de jury dit keer etaleur Pien Hoveling, marketeer Julia van Haaster en programmeur Karen Bertrams.

De bibliotheek met de winnende etalage krijgt een inspirerende etaleersessie van Pien Hoveling.

Hoe kun je meedoen?

Stuur een foto (of filmpje) van jouw etalage vóór 16 oktober 2021 naar communicatie@probiblio.nl. We beoordelen de etalage op originaliteit, interactie met publiek en opvallendheid. Bibliotheken in het hele land kunnen meedoen!

De uitslag wordt begin november bekend gemaakt.

Tips voor jouw etalage

In dit artikel geven we tips hoe jij met je etalage een eerste indruk kunt maken op jouw omgeving.
En alvast een tip van Chantal: ‘Begin bij het etaleren altijd met het bedenken van je boodschap. Wat wil je uitstralen en hoe bouw je hier vervolgens een concept omheen en verwerk je er interactiviteit in? Bekijk de ruimte goed, check de verlichting, bepaal de loop- en kijkrichting van voorbijgangers en maak vervolgens een inventarisatie van de materialen die nodig hebt.’

Meer informatie? Neem contact op met Karen Bertrams.

Succes!

Meer nieuws