Bibliotheek Waterland trapt dit jaar af met Scoor een Boek!

Bibliotheek Waterland trapt dit jaar af met Scoor een Boek!

Wie had gedacht dat de kracht van voetbal zo goed samen zou gaan met leesplezier? Door het inzetten van profvoetballers als rolmodellen wordt bij het project Scoor een Boek! leesplezier en -motivatie gestimuleerd. Vorig jaar hadden AZ en Bibliotheek Kennemerwaard de primeur voor Noord-Holland en dit jaar doen ook FC Volendam en Bibliotheek Waterland mee met dit aansprekende 'lezen met je voetbalheld'-project. 

Scoren kun je overal

Leesconsulenten introduceren het project in de klas en enthousiasmeren samen met de leerkracht en een voetbalheld (op film) de leerlingen om van half februari tot half april zoveel mogelijk boeken te lezen. Er vinden drie contactmomenten plaats, waarbij de leerlingen samenkomen in de bibliotheek. In ‘de rust’ zijn de leerlingen welkom (met hun ouders) in de bibliotheekvestiging om mee te doen aan een spelletjescircuit. Tijdens ‘het eindsignaal’ wordt feestelijk en sportief bekend gemaakt hoeveel boeken de klassen gelezen hebben.

Ook scoren?

Naast AZ en FC Volendam zijn er bibliotheken in gesprek met de Rotterdamse voetbalclubs en ADO Den Haag om mee te doen aan de volgende editie. Wil je in 2020 ook meedoen aan Scoor een boek!? Neem dan contact op met Dia Wesseling.  

Meer informatie over Scoor een Boek! vind je hier

Meer nieuws