Bibliotheekprogramma Kinderboekenweek 2022: op onderzoek naar records in de natuur

Bibliotheekprogramma Kinderboekenweek 2022: op onderzoek naar records in de natuur

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar: Gi-ga-groen. Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio samen met bibliotheken een bibliotheekprogramma om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met het ‘Biebrecordboek van de natuur’: een speurtocht naar 9 wonderlijkheden in de natuur.

Biebrecordboek van de natuur

Met dit programma kunnen kinderen van 6-12 jaar individueel of in groepen op onderzoek gaan in de natuur. Met hun eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ in de hand beleven ze een avontuurlijk parcours waarin op 9 manieren records in de natuur aan bod komen. De bibliotheek en haar collectie vormen in deze zoektocht een onuitputtelijke bron.  

Het (digitale) programma bevat:

  • Gedetailleerde programmabeschrijving/lesbrief voor een groepsbezoek voor groep 6/7. Het programma is geschikt voor groep 3 t/m 8.
  • Ondersteunende PowerPoint-presentatie voor bij een groepsbezoek.
  • Soundscapes met natuurgeluiden voor de kinderen om te raden en te sparen zijn vanaf september te vinden op de website kinderboekenweekmetdebieb.nl. Via QR-codes in het doe-boekje en op de stickerspeurtocht kunnen bezoekers geluidsfragmenten op de website beluisteren. Ook kunnen alle deelnemers met eigen inzendingen bijdragen aan een groot Biebrecordboek van de natuur.
  • Boekenlijst thema natuur door de collectionista’s van Probiblio.
  • PowerPoint-presentatie met bekroonde kinderboeken – Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels 2022.
  • Communicatietoolkit met beeldmateriaal en teksten en landelijke CPNB-toolkit door Rijnbrink.

Prijs: De kosten van het totaalpakket zijn € 150,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 180,- voor overige bibliotheken.

Apart bestellen (via hetzelfde bestelformulier): 

Drukwerk (prijzen exclusief verzendkosten per afleveradres)  

  • Pakket met 30 doe-boekjes ‘Biebrecordboek van de natuur’, 12 pagina’s A4 full colour, prijs € 7,50
  • Pakket met 30 velletjes met elk 9 recordstickers, prijs € 7,50. Naar keuze te gebruiken bij het doe-boek en het groepsbezoek en als beloning voor losse bezoekers die de recordstickerspeurtocht maken.
  • Record Stickerspeurtocht met Wonderlijke Natuur Weetjes & vragenformulier ja/nee; 9 herplaatsbare A3- stickers voor in de vestigingen op vloeren, ramen, deuren of kasten. Prijs € 55,- inclusief vragenlijsten en antwoordvellen die zelf geprint kunnen worden.

Benieuwd naar dit programma? Bekijk de Sneak Preview

Maak nog beter kennis met het programma en kijk de Sneak Preview terug via deze link. 

Winnen: Silent Disco 

Win een Silent Disco headset voor 30 personen voor een event in jouw bieb! Bestel het Bibliotheekprogramma Biebrecordboek van de Natuur voor 1 juli 2022.Op 2 juli maken we bekend welke bibliotheek de swingende winnaar is.


Lot houdt haar spreekbeurt met de Silent Discoset!

Meteen het programma bestellen?

Bestellen van het programma en het drukwerk moet voor 1 juli 2022. Nabestellen kan tegen 10% extra kosten. 

Bestel het bibliotheekprogramma Kinderboekenweek 2022 >>

Uitleveren digitale programma: medio juli 2022 naar e-mailadres van degene die de bestelling heeft geplaatst. Uitleveren drukwerk (doe-boekjes, stickervellen en stickerspeurtocht): eind augustus 2022.  

Meer informatie

Neem contact op met Karen Bertrams

Beeld: www.barbaramulderink.nl  Productie: Bibliotheek Eemland en Probiblio.

Je kunt dit beeld gebruiken voor vooraankondigingen in de bibliotheek.

Meer nieuws