BiebApp nu beschikbaar voor alle Probiblio Wise bibliotheken!

BiebApp nu beschikbaar voor alle Probiblio Wise bibliotheken!

Met de BiebApp kunnen bezoekers van jouw bibliotheek met hun smartphone gemakkelijk boeken en andere materialen lenen zonder dat ze een abonnement af hoeven te sluiten. Een goed alternatief voor potentiële afhakers om toch gebruik te blijven maken van de bibliotheek. Vier bibliotheken die Probiblio Wise afnemen bieden de BiebApp nu aan.

De BiebApp richt zich op leners die weinig van de bibliotheek gebruik maken en waarvoor het standaard abonnement te duur is. Met De BiebApp betaal je per uitlening, snel en flexibel. Daarmee bied je bezoekers een gebruiksvriendelijke oplossing om toch gebruik te blijven maken van de bibliotheek.

Hoe werkt De BiebApp?

De gebruiker download de BiebApp uit de Appstore of Google Play, vult het registratieformulier in en kiest de bibliotheekorganisatie waar hij wil gaan lenen. Na de registratie krijgt de gebruiker in de app een barcode die bij de selfservice gescand kan worden. Het uitlenen gaat daarna als bij een gewone bibliotheekpas. De eerste twee uitleningen krijgt de nieuwe BiebApp gebruiker gratis. Daarna betaalt hij € 2,00 per uitlening. Afrekenen gaat ook via de app met iDeal.

BiebApp in jouw bibliotheek?

Maak je gebruik van het Wise systeem van Probiblio? Dan kan ook jouw bibliotheek zich aanmelden voor deze nieuwe manier van klantenbinding. De BiebApp wordt inmiddels gebruikt door de bibliotheken Waterland, De Groene Venen, Aan den IJssel en Langedijk. En met succes! De BiebApp is in 2018 als eerste gelanceerd bij de bedenker, Bibliotheek Waterland. De bibliotheek heeft ondertussen 685 BiebApp gebruikers.

Directeur Frans Bergfeld van Bibliotheek Waterland: ”In onze vestigingen in Volendam en Purmerend studeren veel jongeren en studenten. Ze willen best af en toe een boek lenen, maar sluiten liever geen jaarabonnement af. Voor deze doelgroep is de BiebApp ideaal. Tegenwoordig kun je alles regelen met je telefoon. Als bibliotheek moet je meegaan in deze ontwikkeling.”

Ook Miranda Nagtegaal van Bibliotheek De Groene Venen: "We merken dat er behoefte is bij de klant om af en toe eens een boek te lenen. Bijvoorbeeld een bezoeker die de krant komt lezen en een interessant boek ziet. Of een ouder van een kind dat gratis lid is die in vakantietijd een reisgids wil lenen, of een boek over opvoeding. Nu kunnen we deze klanten de BiebApp aanbieden en hoeven we hen niet teleur te stellen."

Meer weten?

Lees meer over de BiebApp en aanmelding op deze pagina. Je kunt je ook meteen opgeven voor de BiebApp via deze link. Neem voor vragen contact op met projectleider Ineke Goedhart, igoedhart@probiblio.nl, 06 24 55 85 21.

Meer nieuws