Biebcongres weer podium voor innovatieve projecten

Biebcongres weer podium voor innovatieve projecten

Wist je dat je jongeren makkelijker bereikt met HipHop of augmented reality? Of wil je de nieuwe Inburgeringswet maximaal benutten? Samen met bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland hebben we vijf mooie presentaties ingediend voor het Nationaal Bibliotheek Congres.

Ben jij er ook bij op 16 april? 

Wolk app: augmented reality laat jongeren poëzie beleven 

Poëzie lijkt in eerste instantie ver af te staan van de belevingswereld van jongeren. Met het gebruik van augmented reality komen gedichten tot leven op een manier die hen aanspreekt. Via de app Wolk op hun smartphone kunnen zij door een virtueel museum vol poëzie wandelen en zo geraakt en aan het denken gezet worden.

Meer informatie


Hoe bouw je een succesvolle community? Lessen van 2 jaar community building

Wil je ook weten hoe Bibliotheek Rotterdam al ruim 400 jonge ouders heeft weten te verbinden? Of hoe Bibliotheek Heerhugowaard maandelijks 20 à 30 eenzame ouderen bereikt? Leer in deze talk hoe jouw bibliotheek zich door middel van communities kan profileren als relevante partner voor specifieke doelgroepen en hen structureel aan de bibliotheek kan verbinden.

Meer informatie


HipHopmeubel on the road: urban programmering werkt

Hoe kun je jongeren beter bereiken dan door samen te werken met het succesvolle online platform HIJS/HipHop In Je Smoel? Deze talk van HipHop in je Smoel, bibliotheken van de Hiphop taskforce en Probiblio is een pleidooi om buiten de gebaande paden te zoeken naar samenwerkingspartners.

Meer informatie


Van poëzie tot Insta story: iedereen maakt verhalen

Laat je – net als een bezoeker van de bibliotheek – onderdompelen in een experiment. Aan de hand van één verhaal laten de presentatoren van Bibliotheek aan den IJssel en Probiblio zien op hoeveel verschillende manieren je verhalen kan vertellen. Je ontdekt hoe de bibliotheek een creatief platform kan zijn waar publiek nieuwe verhalen kan maken.

Meer informatie


De Nationale Inburgeringsquiz

Dé Quiz die inburgering tot leven brengt, waag jij een gokje? Test je kennis over de nieuwe inburgeringswet. Dit is namelijk hét moment dat jouw bibliotheek hierover met de gemeente in gesprek moet gaan. Zodat jullie inburgeringsactiviteiten straks in de gemeentelijke plannen geborgd zijn.

Meer informatie

 

Scroll hier door de lijst met alle ingediende presentaties.
 

 

Meer nieuws