BiebPanel vernieuwt in 2020!

BiebPanel vernieuwt in 2020!

Vanaf 2020 starten we met een vernieuwd BiebPanel! BiebPanel is het online onderzoeksinstrument dat Probiblio tien jaar geleden opzette en vele deelnemende bibliotheken uit heel Nederland voorziet van actuele informatie over klanten en doelgroepen. Het huidige BiebPanel wordt aangepast naar aanleiding van de wensen van bibliotheken en aan de ontwikkelingen en mogelijkheden op onderzoeksgebied. Daarbij werken we samen met een nieuw bureau, MWM2!

Welke onderzoeken gaan we doen?

In 2020 doen we vijf verschillende onderzoeken: de social media analyse, twee verdiepende onderzoeken, een bezoekersonderzoek en een ledenonderzoek.

Wat gaat er veranderen?

Allerlei innovatieve onderzoeksmethoden worden toegevoegd. Zoals het gebruik van ‘social insights’. Daarmee scannen we social media kanalen om te zien hoe en waar mensen online over de bibliotheek praten. Jaarlijks diepen we twee onderwerpen, die hoog op de agenda staan, uit in verdiepende onderzoeken. De onderzoeksmethode wordt gekozen bij het onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een online survey zijn, maar ook een online research community of een kwalitatief onderzoek. We onderzoeken hierbij allerlei doelgroepen; leden(op basis van het complete ledenbestand), bezoekers en burgers. 

 

Het BiebPanel team is erg enthousiast over de nieuwe werkwijze. Wij denken dat het nóg beter aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheken. Heb je vragen hebben over het vernieuwde BiebPanel dan horen we dat natuurlijk heel graag! Interesse om (opnieuw) deel te nemen aan het vernieuwde BiebPanel? We vertellen je graag over alle mogelijkheden.

Je kunt ons bereiken via onderzoek@probiblio.nl of neem contact op met Berthy Nijhuis, tel. 023 5546 344.

 

Team BiebPanel

Anne-Katelijne, Berthy, Ingrid en Jolijn

Meer nieuws