Binnenkort nieuwe kratten voor IBL- en intern vervoer

Binnenkort nieuwe kratten voor IBL- en intern vervoer

Vanaf 15 april komt er een aantal veranderingen in het vervoer door Probiblio. Groene kratten en kartonnen dozen worden vervangen door één soort krat in twee kleuren: blauw voor IBL-vervoer en grijs voor intern vervoer. Welke gevolgen heeft dat voor jullie bibliotheek?

De vervoersdienst van Probiblio gaat volgende maand met blauwe en later in het jaar ook grijze vouwkratten werken. De kratten zijn lichter, opvouwbaar en met een te scannen code. De blauwe kratten voor IBL-vervoer ontvangen alle bibliotheken in de tweede helft van april. De huidige witte dozen kunnen na 1 mei niet meer voor IBL-materialen gebruikt worden. In de komende maanden gaat onze Logistieke afdeling bij alle bibliotheken langs om afspraken te maken over het gebruik van grijze kratten voor het vervoer tussen vestigingen. Een deel van de bibliotheken werkt al met eigen kratten van hetzelfde formaat. Deze eigen kratten kunnen gebruikt blijven worden.

Poster aan de muur

Bij de levering van de blauwe kratten ontvangt elke vestiging een handige A3-poster met de nieuwe werkwijze erop. Deze poster mag je ophangen op een plek waar de medewerkers die de materialen voor de chauffeurs klaarzetten, deze goed kunnen zien. Op de poster staan ook de bestaande vervoersafspraken duidelijker beschreven. Directeuren en onze contactpersonen ontvangen de digitale versie van de poster en uitgebreide informatie over de mail.

Bekijk de poster

Toekomstbestendig organiseren

Deze nieuwe maatregelen zijn onderdeel van het project ‘IBL en collectioneren toekomstbestendig organiseren’. Doel is om – met behoud van kwaliteit – een efficiënte en toekomstbestendige dienstverlening op het gebied van IBL in stand te houden, zonder dat de kosten stijgen. Eén van de adviezen is om de verschillende kratten en dozen te vervangen door uniforme blauwe en grijze kratten. In 2019 vinden, in overleg met de bibliotheken, nog meer veranderingen plaats.

 

Meer nieuws