Binnenkort: website voor leesclubs

Binnenkort: website voor leesclubs

Eén van de meest gewaardeerde diensten die een bibliotheek aan haar leden aanbiedt, zijn boeken voor leesclubs. Probiblio, Rijnbrink en FlevoMeer Bibliotheek hebben de handen ineen geslagen om één gezamenlijke website voor alle leesclubs in onze werkgebieden te realiseren. Dit maakt het bestelproces makkelijker voor zowel de leesclubs als voor bibliotheken. Niet alleen fijn voor bestaande leesclubs, maar zo kunnen we ook nieuwe leesclubs beter bedienen. De website gaat naar verwachting nog voor de zomer live.

Alles voor leesclubs op één website

Leesclubs bestellen via hun eigen bibliotheek boekenpakketten en Probiblio levert deze kant-en-klaar aan de bibliotheken. Tot dusver gebeurde dit nog via een pdf-bestellijst en formulier: een verouderd en tijdsintensief proces. Via de nieuwe website kunnen leesclubs gemakkelijk boeken selecteren, bestellen en laten bezorgen bij hun lokale bibliotheek. Leuker én gebruikersvriendelijker.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Een fijne, mooie website die gemakkelijk werkt;
  • Hogere gebruikersvriendelijkheid in het bestelproces voor leesclubs;
  • Bibliotheken hoeven niet meer handmatig bestellingen door te geven aan Probiblio;
  • Leesclubs kunnen op basis van beschikbaarheid boeken (vooruit) bestellen;
  • Nieuwe titels kunnen tussentijds eenvoudig worden toegevoegd;
  • Automatische processen zorgen voor tijdbesparing;
  • De website verstuurt meldingen en updates naar de leesclub en bibliotheek;
  • Leesclubs kunnen beoordelingen geven en inzien per titel.

…en nog veel meer!

Verzoek aan jouw bibliotheek

Om ervoor te zorgen dat leesclubs en bibliotheken goed over dit nieuwe proces worden geïnformeerd en alles soepel verloopt, vragen we iedere bibliotheek om één contactpersoon bij ons aan te leveren via leeskringen@probiblio.nl. Deze contactpersoon ontvangt van ons alle belangrijke informatie over de nieuwe website en een communicatietoolkit om dit nieuws met jouw leden/leesclubs te communiceren.

Planning

Er wordt op dit moment druk gebouwd aan de nieuwe website. Planning is dat de website nog ruim voor de zomer live gaat. Vanaf dat moment kunnen leesclubs online titels reserveren voor het nieuwe leesseizoen vanaf september 2022. Voordat we live gaan wordt de site uitgebreid getest in samenwerking met enkele bibliotheken.

Vragen?

Heb je vragen en/of opmerkingen over de nieuwe website voor leesclubs? Neem dan contact op met Carla Kouwen of Monique van der Loo.  

Lees meer over Probiblio’s leeskringkoffers.

Meer nieuws