BoekStartcoach en training BoekStart voor baby’s

BoekStartcoach en training BoekStart voor baby’s

Na een aantal succesvolle pilots in 2017, gaan bibliotheken uit Noord- en Zuid-Holland in 2018 met subsidie van Stichting Lezen aan de slag met de BoekStartcoach. Deze nieuwe functie is in het leven geroepen omdat met name laagtaalvaardige ouders onvoldoende bereikt worden met BoekStart. 

De BoekStartcoach komt wekelijks op het consultatiebureau en ondersteunt de jeugdarts en verpleegkundige door met ouders in gesprek te gaan en gerichte voorleesondersteuning te bieden. Zo bouwt de BoekStartcoach een nauwe band op met ouders en is de coach een vertrouwd gezicht in de Bibliotheek, waardoor deze ouders makkelijker naar de Bibliotheek gaan om een BoekStartkoffertje te halen, boeken te lenen en om mee te doen aan activiteiten voor ouder en kind. 

Heb jij ook interesse in deelname aan de BoekStartcoach? Neem dan contact op met Barbara van Walraven, bvanwalraven@probiblio.nl. Meer informatie over de BoekStartcoach vind je in de Handleiding BoekStartcoach en in de Biebtobieb groep.

Vernieuwde training BoekStart voor baby’s

BoekStart voor baby’s bestaat in 2018 alweer tien jaar en dat is voor veel bibliotheken een reden om hun dienstverlening nog eens goed onder de loep te nemen. Goed getrainde medewerkers zijn daarbij van groot belang, naast een actuele, leuk ingerichte collectie en inspirerende activiteiten.

Daarom is de training BoekStart voor baby’s geactualiseerd en staat vanaf januari 2018 klaar op de BoekStart site voor professionals. Hiermee kunnen Bibliotheken zelf aan de slag, of als de tijd ontbreekt, iemand van Probiblio inhuren om deze training te geven, hier vind je meer informatie.

Vanaf maart 2018 wordt de training aangevuld met een onderdeel waarin speciaal aandacht besteed wordt aan laagtaalvaardige ouders: hoe herken je ze en hoe spreek je ze op een goede manier aan?

Meer nieuws