Breng erfgoed tot leven met onze nieuwe Break-in Box en Minecraftworkshops!

Breng erfgoed tot leven met onze nieuwe Break-in Box en Minecraftworkshops!

Hoe maak je geschiedenis nou extra leuk? Door er een spannend spel van te maken! Probiblio doet dat al een paar jaar met veel succes met onze Minecraftworkshops en Break-in Boxen. Daarmee ondersteunen we het erfgoedbeleid van de provincie Zuid-Holland. In 2020 breiden we ons aanbod verder uit met een gloednieuwe Break-in Box en twee nieuwe Minecraftworkshops. Voer de strijd tussen de Romeinen en Bataven in de 'Limes Battlebox' en bouw een molen of historische haven na met Minecraft.

Break-in Box 'Limes'

Een Break-in Box is een 'escaperoom' waar je niet uit, maar in moet breken. Door puzzels op te lossen ontrafel je steeds meer van het mysterie en dring je steeds verder de kist binnen. Met de ‘Limes Battlebox’ voor kinderen van 10 tot 14 jaar en ouder, hebben we de Break-in Box-ervaring een nieuwe en spannende dimensie gegeven. Twee teams strijden, al puzzelend, wie het eerst de Box open krijgt. De winnaar krijgt een voorsprong in het eindspel. Een heuse veldslag in de vorm van het eeuwenoude Molaspel. De Box vertelt het verhaal van de strijd tussen het Romeinse leger en de opstandige Bataven, die zich zo'n 2000 jaar geleden afspeelde langs de Romeinse Limes. Deze grens van het Romeinse rijk liep onder andere door het huidige Zuid-Holland.

Klik hier voor meer informatie over onze Break-in Boxen.

Minecraftworkshops

Minecraft is nog steeds ongekend populair. Onze Minecraftworkshops zijn dan ook vaak razendsnel volgeboekt. Enthousiaste deelnemers komen zelf met nieuwe ideeën, die goed passen bij de zeven erfgoedlijnen van de provincie Zuid-Holland. We bouwen kastelen, Romeinse forten, bunkers (Atlantikwall), forten van de Oude Hollandse Waterlinie en bibliotheken van de toekomst na in Minecraft. Maar wat dacht je van een molen of een haven bouwen? Helemaal nog niet zo makkelijk, maar wel ontzettend leerzaam.

Klik hier voor meer informatie over onze Minecraftworkshops.

Wil je meteen een activiteit boeken? Neem contact op met Edo Postma via minecraft@probiblio.nl of 023 55 46 343.

Meer nieuws