Breng gedichten tot leven in jouw bibliotheek met gratis app Wolk

Breng gedichten tot leven in jouw bibliotheek met gratis app Wolk

De app Wolk is gelanceerd! Vanaf nu kan elke bibliotheek in Nederland gedichten tot leven brengen met gebruik van augmented reality. Met de gratis app Wolk wanen bibliotheekbezoekers zich, via hun mobiel in een wolk van poëzie. Op de website van Probiblio staan alle middelen die nodig zijn om de digitale poëzie-ervaring in de bibliotheek aan te bieden.

Bezoekers van de bibliotheek downloaden de gratis app Wolk op hun eigen telefoon of tablet en kunnen vervolgens door een virtueel museum vol poëzie wandelen. De app brengt gedichten tot leven in de bibliotheek met behulp van augmented reality (AR), een technologie waarbij digitale elementen (gedichten) worden toegevoegd aan de omgeving (de bibliotheek). In de app staan 5 gedichten van dichters als Akwasi, Tim den Besten en Roos Rebergen. In de toekomst wordt de app wellicht uitgebreid met meer gedichten.

Belevingswereld

De belangrijkste doelgroep van de app is jongeren. Iet Wiersma van Probiblio licht toe: “Met gebruik van augmented reality komen gedichten tot leven op een manier die goed aansluit bij de belevingswereld en het mediagebruik van jongeren. Het bijbehorende lesprogramma voor basis- en voortgezet onderwijs biedt bibliotheken de mogelijkheid om schoolklassen uit te nodigen om in de bibliotheek op een vernieuwende manier kennis te komen maken met poëzie.”

De app is speciaal voor bibliotheken ontwikkeld door Probiblio, in samenwerking met International Silence. Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Maassluis|Midden-Delfland waren betrokken bij de totstandkoming van de app.

Aan de slag met Wolk!

Wil je Wolk ook in jouw bibliotheek aanbieden? Op www.probiblio.nl/Wolk lees je hoe je dit kunt doen! Bibliotheken kunnen het programma kosteloos afnemen en betalen alleen productiekosten voor de totems. Het bijbehorende lesprogramma voor po en vo geeft extra handvatten om met de app aan de slag te gaan. In de communicatietoolkit vind je alles wat je nodig hebt ter promotie van Wolk.

Meer nieuws