Bruisende inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school

Bruisende inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school

BoekStart bestaat tien jaar en samen met de Bibliotheek op school worden er inmiddels 900.000 kinderen bereikt. Een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren nu van de Bibliotheek op school. Het jubileum werd aangegrepen om met elkaar terug te blikken op wat er is bereikt én om vooruit te kijken. Op naar de toekomst!

In de RAI Amsterdam stond op 20 september het kind centraal dat is opgevoed met lezen en leesplezier en dat nu haar tiende verjaardag viert. Op die verjaardag waren alle mensen aanwezig die, naast de ouders, een bijdrage hebben geleverd aan de leesopvoeding: bibliotheekmedewerkers die betrokken zijn bij BoekStart en de Bibliotheek op school, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten, educatiemanagers en -medewerkers, landelijke coördinatoren BoekStart- en de Bibliotheek op school en nog vele anderen.

Rode draad van het feestelijke programma was een terugblik op de jaren die voorbij zijn gevlogen én er werd in een vooruitblik gefilosofeerd over de kansen die er voor het kind met de Bibliotheek op school in het verschiet liggen gedurende het hele schooltraject. De beroemde leespromotor Aidan Chambers verwoordde als geen ander de essentie van leesbevordering en Erik van Os zorgde met 'De Voorleestrom' voor een vrolijke muzikale noot.

Met een tas vol inspiratie en een mooie BoekStart handpop gingen de deelnemers na afloop op weg om zich weer volop in te zetten voor een goede start voor ieder kind met BoekStart en een (school)leven vol leesplezier!

Meer nieuws