Campagne taalvaardigheid bijna van start

Campagne taalvaardigheid bijna van start

Het is bijna zover: de nieuwe campagne 'Bibliotheek en basisvaardigheden' waarin taalvaardigheid centraal staat, gaat op 11 september van start! Direct na de week van de alfabetisering (4-10 september). Belangrijkste doelstelling is de positionering van de Bibliotheek als toegankelijke plek waar je terechtkunt om je taalvaardigheid te verbeteren.

We hopen dat ook jouw Bibliotheek meedoet. We maken het je graag makkelijk met de campagnetoolkit voor je eigen activiteiten en met de landelijke ondersteuning in de vorm van PR, radio en een online en social campagne. 

De campagnetoolkit is digitaal en fysiek

De toolkit is sinds deze week beschikbaar. Je vindt hier verschillende communicatiemiddelen om de doelgroep (NT1) te laten weten dat laaggeletterden bij de Bibliotheek terecht kunnen voor het verbeteren van hun taalvaardigheid. Ook de secundaire doelgroep (sociale omgeving van de NT1'ers) wordt aangesproken via verschillende middelen. Je vindt de complete toolkit op landelijkehuisstijl.nl.

In de toolkit vind je communicatiemiddelen om de campagne lokaal te vertalen en aan te passen aan de eigen dienstverlening. Er is online/digitaal materiaal, documenten/teksten en beeldmateriaal beschikbaar. Diverse uitingen kun je ook op maat maken voor je eigen Bibliotheek. Naast teksten gericht op de doelgroep, zijn er ook tekstvarianten om de sociale omgeving aan te spreken. Zo kunnen zij buren, familieleden of collega's naar de Bibliotheek verwijzen. Maak hier gebruik van; het vergroot het bereik.

In de week van 21 augustus ontvangt ook elke Bibliotheek een fysieke toolkit met:

  • 7 verschillende posters A3-formaat per vestiging
  • 2 x 250 flyers (een versie voor doelgroep NT1, een versie voor sociale omgeving) per vestiging
  • 1 roll-up banner met een compilatie van de 6 foto's per hoofdvestiging
  • Al deze materialen zijn na te bestellen op de landelijke huisstijlportal 

Al deze materialen zijn na te bestellen op de landelijke huisstijlportal.

De campagne is in samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven

De modellen zijn taalambassadeurs van de Stiching Lezen & Schrijven en het telefoonnummer is van de nationale bellijn van de Stichting Lezen & Schrijven. Wees er dus op voorbereid dat er via deze weg nieuwe cursisten en gebruikers naar jouw Bibliotheek worden door verwezen. Vlak voor de start van de campagne hoor je op welke wijze je dit krijgt aangeleverd.

Meer informatie

Heb je tussentijds vragen, dan horen we het graag. Voor inhoudelijke vragen over het programma basisvaardigheden: Maaike Toonen, Programmacoördinator Basisvaardigheden, maaike.toonen@kb.nl. Voor vragen rondom de campagne/marketing: Stephanie Verhagen, marketeer, stephanie.verhagen@kb.nl

Team campagne Taalvaardigheid

Maaike Toonen
Jet Govers (Probiblio Marketing)
Annemarie Clay (Probiblio Communicatie)
Stephanie Verhagen

Meer nieuws