Cursus digivaardigheden werkzoekenden

Cursus digivaardigheden werkzoekenden

Bibliotheek Waterland heeft een basiscursus samengesteld voor werkzoekenden die niet of niet goed overweg kunnen met een computer. Deze cursus is op verzoek van de gemeente ontwikkeld en bestaat uit tien lessen van anderhalf uur. In deze lessen leert de cursist (beter) werken met de computer, tablet of smartphone. Het solliciteren staat hierbij voorop: hoe maak je een CV, een motivatiebrief en een mailtje om te solliciteren? En, hoe laat je het UWV of de gemeente zien waar je gesolliciteerd hebt?

De basis van de cursus is het gratis programma Office Online. De cursist maakt een account aan en leert mailen, werken in Word Online en bestanden opslaan, terugvinden en gebruiken met OneDrive. Aan de cursisten wordt gevraagd zo veel mogelijk te oefenen. 'Als dat niet thuis kan, ga dan naar de bibliotheek. Want: oefening baart kunst!.' 

De cursus Digivaardigheden voor werkzoekenden bestaat uit een docentenhandleiding, cursistenboek en intakeformulier. Probiblio, stelt in samenwerking met de Bibliotheek Waterland, de cursus voor het hele netwerk beschikbaar. 

Meer informatie

Ellie van der Meer, evdmeer@probiblio.nl 

Meer nieuws