De AVG en schoolWise

De AVG en schoolWise

Om te voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zullen de pincodes voor kinderen jonger dan 8 jaar verdwijnen vanaf de Wise release 6.4.1.

Vanaf dat moment geldt voor alle bibliotheekleden de verplichting om een wachtwoord aan te maken voor het inloggen in Mijn Menu van de bibliotheken en schoolWise portal. Dus óók voor kinderen onder de 8 jaar die voorheen nog gebruik konden maken van een default pincode op basis van de geboortedatum.

Nieuwe schoolWise leerlingen (én leerlingen zonder eigen wachtwoord) kunnen voor het inloggen op de schoolWise website een wachtwoord aanvragen. Een docent kan in het docentmenu een wachtwoord aanmaken voor alle leerlingen. Lees hierover meer in de handleiding ‘Leerling wachtwoord wijzigen in de portal’ op de schoolWise servicepagina

Voor de Wise release van 6.4.1 kunnen leerlingen nog zelf een wachtwoord instellen door in te loggen in de portal en te kiezen voor ‘wachtwoord wijzigen’. We adviseren om de leerlingen dit te laten doen vóór de releasedatum. De exacte releasedatum wordt bekend gemaakt aan de senior ondersteuners in de Bibliotheken.

Meer nieuws