De beste voorlezer van provincie Noord-Holland is Floortje Bol!

De beste voorlezer van provincie Noord-Holland is Floortje Bol!

Gisteren won Floortje Bol van Basisschool Bornwater uit Bloemendaal de Noord-Hollandse provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ze las een fragment voor uit het boek Alaska van Anna Woltz.

Vorige week won Nienke Nagtegaal van de Rehobothschool uit Boskoop Zuid-Hollandse de Zuid-Hollandse provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Op 22 mei vindt in de schouwburg in Amstelveen de landelijke finale plaats. Dan nemen Nienke en Floortje het op tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2019’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2019 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Ruim 300 deelnemers in Noord-Holland

Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Floortje het moeten opnemen tegen ruim 300 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Probiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.100 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Landelijke finale op 22 mei

Je kunt bij de landelijke finale aanwezig zijn! Als je dat wil, stuur een mail naar Desirée van der Zander.

Lezen is leuk!

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Probiblio verzorgt in Noord-Holland en Zuid-Holland de provinciale voorrondes. We willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. In heel Nederland hebben meer dan 3.000 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Meer nieuws