De Community Library: infographic geupdate met learnings uit 2020

De Community Library: infographic geupdate met learnings uit 2020

De Community Library is dé manier om de gemeenschap meer bij je bibliotheek te betrekken. Over het hoe en waarom van een Community Library publiceerden we vorig jaar een interactieve infographic. We hebben deze nu aangevuld met learnings, tips en tricks uit de ervaringen van bibliotheken die aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van hun eigen Community Library.

Bekijk de geactualiseerde infographic >> 

De Community Library

In een veranderende maatschappij zijn veel bibliotheken in transitie naar een maatschappelijk-educatieve bibliotheek. Dat vraagt om een nieuwe rol; de bibliotheek wil en moet zich actiever gaan verhouden tot de gemeenschap om haar heen. Maar hoe pak je dat aan? Door samen met de gemeenschap (publiek en partners uit het werkgebied) kennis te ontwikkelen en te delen doormiddel van community building. Op deze manier lever je als bibliotheek toegevoegde waarde in een tijd waarin kennisbronnen door de komst van internet niet langer schaars zijn. En werk je tegelijkertijd vraag- in plaats van aanbod gestuurd.

Dit jaar doen er een aantal nieuwe bibliotheken mee met dit project. Lees hier meer over het project De Community Library.

Meer informatie

Wil jij jouw bibliotheek klaarstomen om met community’s te werken? Of wil je praktisch aan de slag met het bouwen en onderhouden van community’s? Neem dan contact op met Marketingadviseur Kerstin Carbajal Henken, via KCarbajal@probiblio.nl. 

 

Meer nieuws