De Makersclub a.k.a. de knutselclub

De Makersclub a.k.a. de knutselclub

"To invent, you need a good imagination and a pile of junk." – Thomas Edison

De maker movement is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zelf ontwerpen, knutselen, ontdekken en uitvinden gebeurt ook op scholen en in Bibliotheken, bijvoorbeeld in maakplaatsen. Wij zijn gek op maken en knutselen en zijn op zoek naar enthousiaste makers uit de Bibliotheekwereld! En waarom? Omdat we een heuse Makersclub (a.k.a. de knutselclub) oprichten.

Een paar keer paar jaar komen we bij elkaar om de handen uit de mouwen te steken, nieuwe leermiddelen onder de knie te krijgen en lekker zelf te gaan maken (en soms om pizza te eten). Dit doen we steeds op verschillende locaties en zowel oldskool met lijm en scharen als met de nieuwste apparatuur. Met de makersclub willen we het netwerk van makers in Bibliotheken versterken, kennis uitwisselen, inspiratie opdoen en nieuwe vaardigheden leren.

Iedereen is welkom om mee te maken of je nou al een professionele maakplaats in de Bibliotheek hebt staan of nog niks doet met 'maakonderwijs', iedereen kan maken!

De eerste bijeenkomst vindt plaats in september. Wil je meedoen? Geef je dan op voor de makersclub via onderstaande contactpersoon! Let op: dit is niet hetzelfde als de Maakplaatswerkgroep, daarin wordt met name nagedacht over de visie en een advies rondom maakplaatsen. In de Makersclub gaan we ook echt 'maken'!

Meer informatie

Ruud Brok, rbrok@probiblio.nl 

 

Meer nieuws