De Nationale AI-cursus

De Nationale AI-cursus

Artificiële of kunstmatige intelligentie is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies en wat is er allemaal mogelijk? En belangrijk: wat kan de bibliotheek ermee? Om meer over AI te weten te komen, kun je de gratis Nationale AI-cursus volgen.

Om op dit soort vragen antwoord te krijgen is in december 2018 de Nationale AI-cursus gelanceerd. Deze cursus is begrijpelijk, snel en gratis voor alle Nederlanders. Daarnaast is het een perfecte opstap als je je verder wil verdiepen in dit onderwerp.

Volg de gratis cursus via deze link.

Nationale AI-cursus in de bibliotheek?

De makers van deze cursus hebben zichzelf tot doel gesteld om 1% van de Nederlandse bevolking te bereiken. Bibliotheken zouden heel goed kunnen helpen om deze doelstelling te behalen, en hebben gelijk een prachtige aanvulling op hun aanbod digitale geletterdheid. Je kan dus nu al deze cursus bij bezoekers onder de aandacht brengen. Een link naar de website is voldoende.

Team Digitale Geletterdheid van Probiblio is ook met de ontwikkelaars in gesprek om te kijken of we een variant kunnen maken die fysiek in de bibliotheek wordt aangeboden. Heb je interesse om hier over mee te denken, of heb je meer algemene vragen over de cursus? Neem dan contact op met adviseur Babette Egges.

Via de nieuwsbrief Digitale Geletterdheid kun je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de Nationale AI-cursus. (Er schijnen al plannen te liggen voor Junior-versie!)

Meer nieuws