Dé opleiding van de toekomst!

Dé opleiding van de toekomst!

Ván de Bibliotheek Rijn & Venen, vóór iedereen die zich wil bezighouden met onderwijsvernieuwing en 21e eeuwse vaardigheden!

Als eGENIUS® verbind je technologie en mediawijsheidcompetenties met leesbevordering. Deze 21st Century Skills zijn essentieel om te kunnen deelnemen aan de hedendaagse samenleving. De verbinding is uniek in Nederland en leidt tot inspiratie voor andere onderwijs-, informatie- en bibliotheekorganisaties. De eGENIUS® speelt bovendien een belangrijke rol in het aanjagen van onderwijsvernieuwing. Tijdens de opleiding leer je op een andere manier en creatief denken en naar zaken kijken. Bij elke module ga je hands-on met de materialen aan de slag, er is een goede balans tussen theorie en praktijk. Verder krijg je de mogelijkheid om waardevolle ervaringen met elkaar uit te wisselen en contacten op te doen. 

Wat ga je doen? 

De opleiding tot eGENIUS® is ontwikkeld door Bibliotheek Rijn & Venen. Deze basisopleiding is geschikt voor leerkrachten, leesconsulenten, mediacoaches en locatieleiders die nieuwe leerarrangementen willen ontwikkelen waarbij in hoge mate ruimte is voor het ontwikkelen van 21st Century Skills. 

Na afronding ben jij als eGENIUS® een bekend en laagdrempelig aanspreekpunt voor bezoekers van de Bibliotheek om kennis te maken met nieuwe media, zoals virtual reality, 3D, robotica en programmeren. Daarnaast ben je de regisseur van community-vorming binnen het eLAB®, bijvoorbeeld gericht op ouders van jonge kinderen of senioren. De eGENIUS® speelt een belangrijke rol met betrekking tot co-creatie van projecten en initiatieven van klanten. 

Naar de website voor meer informatie

Zeven modules 

De eGENIUS® opleiding bestaat uit zeven modules. Tevens is er een jaarlijkse bijscholing.

* de aangeboden module is afhankelijk van de deelnemende organisatie.

  • Trends & toekomst
  • (Digitale) Didactiek
  • eLAB® voor bibliotheken*
  • eLAB® voor scholen*
  • Technologie Thema 1: robotica & programmeren
  • Technologie Thema 2: film & 3D printen
  • Technologie Thema 3: Books, Bricks & Bytes
  • Prototyping 

Praktische informatie 

In februari 2018 startte het nieuwe landelijke opleidingstraject. De volgende editie start in september.

 

Schrijf je vandaag nog in! 

Meer nieuws