Digitale Geletterdheid Quiz beschikbaar

Digitale Geletterdheid Quiz beschikbaar

Wil je weten hoe het met jouw digitale geletterdheid is gesteld? Doe dan nu deze quiz om daar achter te komen. 

Achttien multiple choice-vragen nemen je mee langs de vier onderwerpen die samen digitale geletterdheid vormen: computational thinking, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en mediawijsheid. 

Aan het einde van de quiz is er een rapport beschikbaar met jouw antwoorden. Deze kun je dan controleren met de juiste antwoorden, die beschikbaar zijn via een link op het laatste scherm. 

Quiz met begeleiding

Er is ook de mogelijkheid om de quiz samen met je collega’s te doen. Niet het invullen natuurlijk, maar om een beeld te krijgen hoe digitaal geletterd jullie zijn. We maken dan gebruik van een andere vragenlijst die eventueel nog aan te passen is. Als iedereen de quiz heeft ingevuld, dan kijken de adviseurs van Probiblio alle antwoorden na, formuleren per deelnemer een score en geven advies over welke kennis nog mist. Op basis van alle individuele scores maken zij dan een opleidingsplan voor de hele Bibliotheek.

Meer informatie 

Wil je meer informatie over de quiz, of de versie met begeleiding? Neem dan contact op met Babette Egges (begges@probiblio.nl) of Erik Reuvers (ereuvers@probiblio.nl)

 

 

Meer nieuws