Doe mee aan de Lente Etalage Wedstrijd!

Doe mee aan de Lente Etalage Wedstrijd!

Bibliotheken zijn nog gesloten, maar ook nu (misschien wel juist nu) is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het publiek. De grote etalages of ramen waar veel bibliotheken over beschikken bieden hier volop mogelijkheden voor. Probiblio daagt bibliotheken uit om met een frisse blik naar hun raamoppervlakte te kijken, als potentiële creatieve en interactieve etalages voor hun programmering en collecties. Doe je mee met de Lente Etalage Wedstrijd?

Hoe kun je meedoen?

Met het aankleden van jouw etalage kun je voorbijwandelend publiek (van alle leeftijden) dag en nacht inspiratie bieden voor de nieuwe lente. Licht bijvoorbeeld een bepaalde themacollectie uit of vraag aandacht voor bijzondere programmering in het voorjaar. Voor de bibliotheek die de meest interactieve en inspirerende etalage heeft, reiken wij een mooie prijs uit.

Stuur een foto (of filmpje) van jouw etalage vóór 1 mei 2021 naar communicatie@probiblio.nl. We beoordelen de etalage op originaliteit, interactie met publiek en opvallendheid. Bibliotheken in het hele land kunnen meedoen!

Wat kun je winnen?

Voor de winnaar geeft jurylid en beeldend vormgever Chantal van Heeswijk een ZOOM-workshop en etaleersessie met tips & tricks om de perfecte etalage vorm te geven. Alle deelnemende bibliotheken kunnen deze sessie wel meekijken. Daarnaast wordt de winnende etalage uitgelicht in de mei-editie van Bibliotheekblad!

We maken de winnaar half mei bekend en plannen de workshop in overleg met de winnende bibliotheek. De jury bestaat uit Probiblio’s marketingadviseur Julia van Haaster, adviseur programmering Karen Bertrams en beeldend vormgever Chantal van Heeswijk. Over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.

Tips voor jouw etalage

In dit artikel geven we tips hoe jij met je etalage een eerste indruk kunt maken op jouw omgeving. Tipje van de sluier: focus op waar jouw bibliotheek voor staat, en laat dit op al jouw communicatieuitingen zien, zowel in de bibliotheek als online. Je vertelt als het ware één verhaal.

Meer informatie? Neem contact op met Karen Bertrams.

Succes!

Meer nieuws