Doe mee met de Poëzieweek!

Doe mee met de Poëzieweek!

Het is een mooie gewoonte het literaire jaar te beginnen met poëzie. Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De week duurt tot en met woensdag 3 februari. Boekhandels, scholen en bibliotheken zijn dan dé plekken waar extra aandacht is voor poëzie. Probiblio inspireert je graag met een PowerPoint-presentatie bordevol tips en een toolkit om de week goed onder de aandacht te brengen in jouw bibliotheek.

Het thema van deze Poëzieweek is Samen. Het Poëziegeschenk is geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi. Het poëziegeschenk is tijdens de Poëzieweek verkrijgbaar in de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie. Samenwerken met een lokale boekwinkel ligt dus voor de hand. Meer informatie over het thema en alle activiteiten vind je hier.

Poëzie in jouw bibliotheek

Wil je meedoen? Dat kan op vele manieren: organiseer een schrijfworkshop, een poëziewedstrijd, een gedichtenleesclub of boek een dichter. Kan het niet in de bibliotheek, dan wellicht online. Denk ook aan straatpoëzie, voorlezen van gedichten door bekende mensen, Insta-poëzie of gebruik je etalages om flink poëtisch uit te pakken!

Probiblio helpt ook bij het organiseren van activiteiten in jouw bibliotheek. Bekijk hiervoor deze PowerPoint-presentatie vol verrassende ideeën en een kleine toolkit om de promotie te vergemakkelijken. Ook kunnen we bibliotheken één op één helpen met de uitvoering van hun plannen. Wil je onze hulp? Neem contact op met Alek Dabrowski

Of boek een schrijver: De Schrijverscentrale promoot actief dichters in de Poëzieweek. Verras je leden en boek een dichter! Boeken kan via deschrijverscentrale.nl. De Schrijverscentrale denkt ook mee met bibliotheken welke dichter geschikt is voor welke doelgroep. Bibliotheken kunnen tegen een gereduceerd tarief een dichter boeken voor een lezing of workshop in de periode van 1 januari t/m 3 februari 2021, in aanloop naar en tijdens de Poëzieweek. Met een extra korting voor online dichtersbezoeken! 

Meer nieuws