Doe weer mee met de Poëzieweek!

Doe weer mee met de Poëzieweek!

Het is een mooie gewoonte het literaire jaar te beginnen met poëzie. Op donderdag 27 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De week duurt tot en met woensdag 2 februari. Boekhandels, scholen en bibliotheken zijn dan dé plekken waar extra aandacht is voor poëzie. Probiblio inspireert je graag met een PowerPoint-presentatie boordevol tips en een toolkit om de week goed onder de aandacht te brengen in jouw bibliotheek.

Het thema van deze Poëzieweek is: natuur. Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon. Meer informatie over het thema en alle activiteiten vind je hier.

Poezieweek in jouw bibliotheek

Wil je meedoen? Dat kan op vele manieren: organiseer een schrijfworkshop, een poëziewedstrijd, een gedichtenleesclub of boek een dichter. Kan het niet in de bibliotheek, dan wellicht online. Denk ook aan straatpoëzie, voorlezen van gedichten door bekende mensen, Insta-poëzie of gebruik je etalages om flink poëtisch uit te pakken!

Probiblio helpt ook bij het organiseren van activiteiten in jouw bibliotheek. Bekijk hiervoor deze PowerPoint-presentatie vol verrassende ideeën. Ook kunnen we bibliotheken één op één helpen met de uitvoering van hun plannen. Wil je onze hulp? Neem contact op met Alek Dabrowski

 

Meer nieuws