Drie sprekers bekend voor Bibliotheekplaza | één week extra vroegboekkkorting!

Drie sprekers bekend voor Bibliotheekplaza | één week extra vroegboekkkorting!

Het thema van dit jaar: 'Is de kloof te dichten?' vraagt natuurlijk om experts uit het veld die ons meenemen in hun ideeën over en ervaringen met jongere generaties. We kunnen alvast drie namen bekendmaken die op 27 september, in de Lichtfabriek in Haarlem, acte de présence geven. En er volgen er nog meer!

Ja, natuurlijk, we hebben Youngworks, hét bureau voor jongerencommunicatie gestrikt! Zij verrassen de Plaza-bezoekers met een zeer waardevolle inspiratiesessie: kennisdelen, interactie met het publiek, veel praktische tips én de jongeren aan het woord! 

Degene die je alles over de tienertijd als periode van grote kansen en mogelijkheden kan vertellen, is er ook bij in de Lichtfabriek: Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn doel is om onderwijs en opvoeding te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen over de hersenen en over het cognitief en neuropsychologisch functioneren. En ook bibliotheken kunnen er hun voordeel mee doen!

Onze geëerde gast uit het 'buitenland' is Pedro De Bruyckere. Pedro is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en wordt ook wel de mythbuster van het onderwijs genoemd. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Moeilijke theorieën vertaalt hij zo helder mogelijk naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden. Hij neemt ons mee naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van jongeren. En tegelijk ook naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van hun ouders…

Genoeg inspiratie dus! En dit is pas het begin. Wacht niet te lang, en schrijf je net als vele collega’s ook in voor een Bibliotheekplaza zoals je van ons gewend bent: boeiende plenaire sessies, keuzestress over al die interessante themasessies en natuurlijk een gaaf inspiratieplein waar van alles te beleven valt. Geschikt voor alle leeftijden! 

Profiteer nog één week (tot 8 juni) van een prettige vroegboekkorting, of laat je verrassen door ons VIP arrangement. Kom je met een groep collega’s, dan hebben we voor jullie extra aantrekkelijke voorwaarden.

We zien je inschrijving graag tegemoet!

See ya!

Meer nieuws