Een echte Joris Kerstboom in je eigen bibliotheek

Een echte Joris Kerstboom in je eigen bibliotheek

ProBiblio heeft samen met KRO-NCRV een leuke actie opgezet rondom het tv-programma Joris’ Kerstboom. Naast de 6 bomen die op plekken door heel Nederland staan, stelt het tv-programma voor elke bibliotheek (alleen in Noord- en Zuid-Holland) een Joris’ Kerstboom beschikbaar. In het kader van eenzaamheid en ontmoeting past deze actie goed bij de thema’s waar bibliotheken zich mee bezig houden.

Joris’ Kerstboomactie in de Bibliotheek

Doe mee in de aanloop naar de uitzending van het tv-programma Joris’ Kerstboom, gepresenteerd door Joris Linssen op kerstavond 2017. Als je meedoet ontvang je je eigen Joris’ Kerstboom voor in de Bibliotheek en kunnen bezoekers een kerstgedachte voor iemand in de boom hangen.

Een bibliotheekmedewerker/-vrijwilliger kan de bezoeker simpelweg vragen: Voor wie heeft u een mooie kerstgedachte? Wie is voor u belangrijk? En het gesprek kan ontstaan. Het schrijven van een tekstje voor iemand die belangrijk is of is geweest, het knutselen aan een kerstbal kan helpen bij het praten over gevoelens. Mooi is dat jong en oud naast elkaar kunnen zitten, praten en knutselen. Met enthousiasme en een luisterend oor is er zo ruimte voor ontmoeting en een goed gesprek.

De bibliotheken die zich aanmelden maken kans op een bezoek van KRO-NCRV presentator Joris Linssen, ook bekend van Hello Goobye. Dit unieke bezoek wordt verloot onder de snelste aanmelders. (De aanmeldingstermijn is inmiddels verlopen).

Bezoek van een KRO-NCRV reporter

Het is ook mogelijk om een KRO-NCRV reporter langs te laten komen om een filmpje (met mobiele telefoon) te maken voor gebruik op social media, de Joris’ kerstboom website of de eigen bibliotheek-website. Dit kan rechtstreeks afgestemd worden met de KRO-NCRV.

Zo doe je mee

Via het inschrijfformulier kun je je Bibliotheek aanmelden bij ProBiblio. Dan ontvang je gratis het Joris’ Kerstboom pakket. Ga naar het inschrijfformulier.

Het Joris’ Kerstboom pakket bestaat uit:

 • Een geïmpregneerde kunstboom (1,80m hoog) inclusief al aangebrachte ledlampjes
 • Versiermaterialen:
  • 100 transparante kerstballen (kan kaartje/foto in)
  • Kaartjes om kerstwens op te schrijven
  • Lintjes om de ballen en kaartjes in de boom te hangen
  • Overige versiermaterialen
 • Een poster om in de buurt van de boom te plaatsen
 • Een filmpje van Joris Linsen om consumenten op te roepen een kerstgedachte in de boom te hangen

Aanmelden kan tot 20 november. De pakketten (twee dozen per vestiging) worden tussen 28 november en 8 december bezorgd via ProBiblio logistiek. Na aanmelding zal KRO/NCRV contact opnemen met de desbetreffende vestiging om de actie door te nemen.

 • Er is voor elke bibliotheek in Noord- en Zuid Holland één kerstboom en versierpakket voorzien
 • Kies voor de vestiging met de meeste traffic zodat zoveel mogelijk leden deel kunnen nemen aan deze actie
 • Mochten er pakketten over zijn dan zullen die verdeeld worden over de extra aanmelders
 • De kerstboom dient na afloop van de actie weer retour te worden gestuurd (8-12 januari)
 • Mocht je zelf een mooie boom hebben en alleen het versierpakket willen ontvangen, dan kun je dat aangeven in het formulier.

Voor meer informatie

ProBiblio: Carolina Bongers (cbongers@probiblio.nl of 06-11086651)
KRO-NCRV: Katja van Akkeren (katja.vanakkeren@kro-ncrv.nl of 06-30029929).

Meer nieuws