Een vervolg op #biebplaza

Een vervolg op #biebplaza

Donderdag 27 september stond in het teken van Bibliotheekplaza 2018. In de monumentale Lichtfabriek in Haarlem was Saskia Weerstand dagvoorzitter en deden diverse sprekers hun verhaal. Wat blijkt? We vonden het zo interessant dat we er een vervolg aan geven... Op 10 en 18 december organiseren we verdiepingssessies; mis ze niet!

Dit was #biebplaza

We luisterden plenair naar een hilarische Pedro de Bruyckere, Hoogleraar Jelle Jolles, James Smith van een jongerencommunicatiebureau en Neder-hiphop grootheid Akwasi. Tussendoor werden de co-creatie en sub-sessies drukbezocht, gehouden door de organisaties; Youngworks, KRO-NCRV, KPN, de Johan Cruyff Foundation en Jongeren op Gezond Gewicht. Dit vonden we er van...

De bezoekers van Bibliotheekplaza zijn erg tevreden, en daarmee wij als organisatie ook. De dag wordt gemiddeld beoordeeld met een 7,8. Bijna zestig procent van de respondenten geeft het evenement een 8 en twaalf procent geeft het zelfs een 9! Opvallend is dat de helft van de bezoekers Bibliotheekplaza nog nooit eerder had bezocht. De voornaamste reden om het evenement te bezoeken was het thema, maar liefst 82 procent geeft aan met name hiervoor gekomen te zijn. Tweede en derde redenen waren; om te netwerken en de sprekers. De inhoud van het programma werd goed gewaardeerd. 94 procent van de respondenten geeft aan dat de opgedane kennis toepasbaar is in hun werk. Op de vraag of Plaza aan de verwachting voldeed werd volmondig ja geantwoord met een score van 96 procent. Nog een procentje meer zou het evenement ook zeker aanbevelen bij anderen en helemaal niemand gaf aan dat ze volgend jaar niet meer heen gaan... Dus graag tot dan!

En we gaan alvast verder...

Ben je tijdens #biebplaza enthousiast geworden om aan de slag te gaan met jongeren? Dan kan je nu een aantal verdiepingssessies volgen, hierin maken we een vertaalslag naar de praktijk van de bibliotheek. We bieden: een Co-creatie workshop door James Smith, een vlog-workshop door Britt van Teijlingen (Probiblio) en een Instagramsessie door Saskia Weerstand.

De Co-creatie en Instagram workshop vinden op dezelfde dag plaats zodat je beide sessies achter elkaar kunt volgen. De co-creatie is gelijk aan die op Bibliotheekplaza dus uitsluitend bedoeld voor degenen die de sessie op Bibliotheekplaza misgelopen zijn en voor iedereen die niet bij Plaza aanwezig kon zijn. Voor de deelnemers van Bibliotheekplaza zijn de Co-creatie en Instagramsessie gratis toegankelijk!

Meer informatie:

 

OJA, heb je de aftermovie al gezien? Check hem hier!

Meer nieuws