Eervolle vermelding wetenschapsprijs voor 'HipHop in je bieb'

Eervolle vermelding wetenschapsprijs voor 'HipHop in je bieb'

De 8e editie van DRONGO talenfestival vond plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens het festival werd de ONZE TAAL@DRONGO wetenschapsprijs uitgereikt aan het lab dat taalonderzoek op de meest aansprekende, boeiende en relevante manier weet te presenteren. Karen Bertrams mocht namens Probiblio een eervolle vermelding in ontvangst nemen voor het project 'HipHop in je Bieb'.

De ONZE TAAL@DRONGO wetenschapsprijs is een samenwerking van DRONGO talenfestival met Genootschap Onze Taal. De winnaar mag rekenen op de aandacht van de 25.000 lezers van 'Onze Taal' én wint een masterclass in populariserend schrijven voor een breed publiek, verzorgd door de redactie van Onze Taal. De prijs ging dit jaar naar het taal-lab 'Healthy storytelling'. ProBiblio ontving een eervolle vermelding voor het project HipHop in je Bieb. "Een opvallend vormgegeven boekenmeubel reist langs bibliotheken en festivals, waar jongeren worden uitgenodigd om mee te doen aan schrijfworkshops, maar ook in aanraking worden gebracht met urban literatuur en non-fictie", aldus Onze Taal.

De jury koos deze labs uit ruim dertig presentaties waarin taalwetenschappers en productontwikkelaars hun nieuwste onderzoeken, projecten en prototypes presenteerden. De bezoekers van het DRONGO Talenfestival werden uitgenodigd om mee te doen met experimenten en feedback te geven. Karen Bertrams' foto-collage geeft een goed beeld van de diversiteit van de gesprekspartners op het festival. 

Bekijk de collage 'Hiphop in je bieb op DRONGO Talenfestival'

Lees het persbericht over de prijsuitreiking op de website van Onze Taal.

"Een opvallend vormgegeven boekenmeubel reist langs bibliotheken en festivals, waar jongeren worden uitgenodigd om mee te doen aan schrijfworkshops, maar ook in aanraking worden gebracht met urban literatuur en non-fictie" - OnzeTaal

 

Over 'HipHop in je bieb'

Jongeren spelen actief met taal, urban culture bloeit, tijd om te laten zien wat jongeren en de bieb elkaar te bieden hebben. HipHop in je Bieb is gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rond hiphop/urban culture door bibliotheken. De HipHop 'taskforce' wordt nu gevormd door Bibliotheken Rotterdam, Aanzet, De Boekenberg, Schiedam, Den Haag, Hilversum, Hoorn, Haarlemmermeer, West-Friese bibliotheken, IJmond-Noord, Muntpunt Brussel, Permeke Antwerpen en Probiblio. Wil je ook meedoen? Klik hier voor meer informatie over 'HipHop in je bieb'.

Over DRONGO talenfestival

DRONGO talenfestival is mede ontstaan vanuit de behoefte om de taalsector beter zichtbaar te maken en meer aandacht te genereren voor de impact van taal. Een gezonde taalsector is onmisbaar voor elk individu, voor de samenleving én voor economische groei. Tijdens het festival wordt in samenwerking met het Genootschap Onze Taal de ONZE TAAL@DRONGO wetenschapsprijs uitgereikt. www.drongotalenfestival.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws