Effectmeting: Campagne Passend Lezen succesvol

Effectmeting: Campagne Passend Lezen succesvol

Hoe kunnen we de doelgroep voor Passend Lezen beter bereiken? En wat zijn de effecten van de acties en middelen die we inzetten? Deze vragen stonden centraal bij de campagne en effectmeting die Probiblio samen met Bibliotheek Langedijk heeft opgezet.

Bibliotheek Langedijk wil graag meer bekendheid geven aan het ruime aanbod Passend Lezen dat de bibliotheek zowel lokaal als via landelijke diensten aanbiedt. Het gaat om diensten voor mensen die slechtziend, blind of dyslectisch zijn of een andere beperking hebben waardoor lezen moeilijk of onmogelijk is.

De campagne bestond uit verschillende uitingen, zoals een flyer, een interview met een ambassadeur uit het eigen werkgebied, persberichten, websiteteksten, social media berichten en bijeenkomsten voor de medewerkers en voor klanten. De effectmeting laat zien dat de campagne van Bibliotheek Langedijk duidelijk effect heeft gehad:

  • De materialen Passend Lezen van Bibliotheek Langedijk zelf zijn aantoonbaar meer uitgeleend.
  • Er zijn meer leden en uitleningen uit het werkgebied van Bibliotheek Langedijk bij Bibliotheekservice Passend Lezen.
  • Er zijn meer leden en uitleningen uit het werkgebied van Bibliotheek Langedijk bij de streamingsdienst Passend Lezen van de KB.

Download het rapport.

Ook een campagne en effectmeting doen?

Deze aanpak om, met een campagne plus effectmeting, het gebruik van een dienst in de bibliotheek te verbeteren, kan ook door jouw bibliotheek worden ingezet. Probiblio kan ondersteunen bij het opzetten van een campagne en het uitvoeren van een effectmeting.

Heb je een specifieke wens in gedachten of wil je inspiratie hoe deze best practice in jouw bibliotheek kan worden ingezet? Neem contact op met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.

 

Meer nieuws