Gedeputeerde Noord-Holland Zita Pels opent Nationale Voorleesdagen in OBA Bijlmer

Gedeputeerde Noord-Holland Zita Pels opent Nationale Voorleesdagen in OBA Bijlmer

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Traditiegetrouw werden op 22 januari door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Lokale helden en bekende Nederlanders lazen voor uit het Prentenboek van het Jaar 2020: 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horáček. In de OBA Bijlmerplein in Amsterdam las gedeputeerde van provincie Noord-Holland Zita Pels voor aan de allerkleinsten.

Zita Pels (GroenLinks) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Financiën, Circulaire economie, Mobiliteit, Zeehavens, Sport en Cultuur en erfgoed. Op haar verzoek organiseerden Probiblio en de OBA haar bezoek aan de Bijlmer op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen. "Bibliotheken zijn belangrijke culturele voorzieningen en dragen bij aan de leefbaarheid van een gebied," aldus de provincie.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens de campagneperiode zijn er in het hele land voorleesactiviteiten, ook in de bibliotheek.

"Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren worden allemaal aangestoken door haar gechagrijn. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter, tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden." - website De Nationale Voorleesdagen 2020)

Probiblio maakte ook dit jaar een communicatietoolkit en een handig inspiratiedocument voor het uitwerken van activiteiten rondom de Prentboek TopTien 2020. Probiblio wenst alle deelnemende bibliotheken een 'megantisch' geslaagde campagne toe!

Meer nieuws