Gemeenteraadsverkiezingen 2022: tips en materialen

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: tips en materialen

De Gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen eraan. Nú is het moment om lokale volksvertegenwoordigers en bestuurders te overtuigen van de onmisbare waarde van de bibliotheek voor hun gemeente. Maak gebruik van de volgende tips en materialen die Probiblio heeft ontwikkeld. Of ga gelijk naar ons dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Video 'De bibliotheek: het hart van de stad'

Uit de SOOB en BOZH kwam het verzoek aan Probiblio om een video te maken die de waarde van de bibliotheek duidelijk laat zien: door de enthousiaste bezoekers, gedreven medewerkers én betrokken bestuurders en experts aan het woord te laten. De video 'De Bibliotheek: hart van de stad' is inmiddels ruim 1.000 keer bekeken. 

Download de video via Wetransfer en deel hem - vrij te gebruiken - met de gemeente- en samenwerkingspartners. En plaats een link op de kanalen van de bibliotheek, om ook het publiek eraan te herinneren wat de bibliotheek (nog meer) voor hen kan betekenen.

Whitepaper ‘Laat het goud van de bibliotheek schitteren!’

In de whitepaper ‘Laat het goud van de bibliotheek schitteren!’ lees je op welke manier de bibliotheek een goede relatie met de gemeente onderhoudt en haar maatschappelijke waarde laat zien. Neem voor vragen contact op met Sabine Margés.

Handleiding 'Debatten organiseren in de bibliotheek'

Veel bibliotheken organiseren een debat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ontwikkelde Probiblio een uitgebreide handleiding. Heb je meer ondersteuning nodig? Neem dan contact op met adviseur Programmering Alek Dabrowski

Binnenkort: podcastserie en dialoog

In februari 2022 komen er 2 podcasts beschikbaar, waarin schrijvers als Elfie Tromp worden bevraagd over de standpunten in hun werk. De podcast vormt de aanleiding om in de bibliotheek met het publiek in dialoog te gaan, bijvoorbeeld rond de gemeenteraadsverkiezingen. Het doel is om verschillende partijen aan het woord te laten en elkaars standpunten aan te horen en te respecteren. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de Probiblio Nieuwsbrief. Of neem contact op met Alek Dabrowski.

Kijk voor meer tips en informatie ook op www.cubiss.nl/gemeenteraadsverkiezingen-2022

Meer nieuws