Geslaagde stream digitale geletterdheid via Twitch!

Geslaagde stream digitale geletterdheid via Twitch!

Donderdag 11 juni ging ons team Digitale Geletterdheid voor het eerst live op Twitch: een online platform waarop je live kan streamen en chatten. Adviseurs Digitale Geletterdheid Aniek van Son en Britt van Teijlingen bespraken lopende projecten en presenteerden een quiz. Met meer dan honderd deelnemers was het een geslaagde sessie! De volgende editie staat alweer in de planning.

In totaal keken 107 mensen mee; gemiddeld waren er 43 kijkers die ook actief gebruik maakten van de chatfunctie. Na een spannende shootout was Anique van de Boekenberg de winnaar van onze quiz: zij krijgt de prachtige 'Toekomstatlas' van Enrico Passoni thuisgestuurd. Kijk de video hieronder terug!

Volgende Twitch-sessie donderdag 9 juli

Let’s twitch again! Op 9 juli om 14:30 is team Digitale geletterdheid weer live op Twitch. We beginnen de stream met wat nieuwtjes; daarna gaan we in op Twitch als platform. Hoe werkt het, hoe bouw je een stream op en wat heb je daar allemaal voor nodig?

Meekijken kan eenvoudig via: www.twitch.tv/probibliodg (let op: nu zie je nog niks, maar op 9 juli is direct onze stream in beeld). Je hebt geen account nodig, alleen als je wilt meepraten via de chat moet je een (gratis) account aanmaken. Bij een livestream via Twitch ben je zelf niet in beeld, maar zie je alleen de stream die wij uitzenden. Je kunt dus gewoon lekker in je joggingbroek op de bank blijven zitten. Tot dan!

Adviseurs Digitale Geletterdheid Aniek van Son (links) en Britt van Teijlingen bespraken lopende projecten en presenteerden een quiz via Twitch

Meer nieuws