Gratis kerstkraskaarten voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland!

Gratis kerstkraskaarten voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland!

Probiblio heeft de laatste jaren op meerdere terreinen succesvol samengewerkt met de omroep KRO-NCRV en om dat te vieren mogen we speciale kerstkraskaarten uitdelen aan bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland! Met de kaarten kunnen kinderen tijdens de kerstperiode op een speelse manier extra aandacht besteden aan hun grootouder(s). Vraag het pakket kerstkraskaarten nu aan voor jouw bibliotheek! 

De kaarten zijn gemaakt door NPO Zapp in navolging van de hitserie 'Op avontuur met de opa van Tim', die werd uitgezonden op het YouTube-kanaal van NPO3. In dit hartverwarmende programma vervult Tim Senders de bucketlist van zijn eenzame opa. Vanaf 7 december zijn bij NPO Zapp filmpjes te zien waarin presentatoren met de kerstkaart op bezoek gaan bij hun opa of oma. Door samen een vraag open te krassen en hierover te praten, komen ze meer over elkaar te weten. De kerstkraskaarten worden ook verspreid om gesprekken tussen kleinkinderen en hun grootouder(s) extra te stimuleren. Een belangrijk aspect is het ‘omkijken naar elkaar’; iets waar ook veel bibliotheken zich mee kunnen identificeren. 

Probiblio mag pakketjes weggeven aan bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland met daarin 100 kerstkraskaarten (in drie verschillende versies); een flyer; een poster en een filmpje waarin Tim Senders uitleg geeft. Je kunt de kaarten neerleggen op de jeugdafdeling, of op een andere plek in de bibliotheek waar veel kinderen zijn.

Voor berichten op de sociale media en website kun je de banners hieronder gebruiken. Vermeld ook de hastags #vrolijkkrasfeest #bibliotheek.

Download Facebookbanner 920x461

Download Facebookbanner 1200x800

Download Twitterbanner 1200x800

Download Twitterbanner 1500x500

Ideeën voor activiteiten rondom de kerstkraskaart:

Combineer de actie ook met jeugdactiviteiten die al in december (na Sinterklaas) op het programma staan. Een aantal leuke tips van onze jeugdspecialisten:

  • Klooien met kinderboekenOntwikkeld met oog op de zomermaanden, maar ook prima in te zetten in december: onze kant-en-klare toolkit 'Klooien met kinderboeken'! Opa’s, oma’s en hun kleinkinderen komen gezellig samen klooien met kinderboeken in de bibliotheek.
  • Aanloop naar De Nationale Voorleesdagen: kom alvast oefenen met je kind/opa/oma in de bieb! Prentenboeken TopTien: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/moppereend-verkozen-tot-prentenboek-van-het-jaar-2020/
  • Klassieke kinderboeken: welke kinderboeken waren vroeger populair? 'Jip & Janneke', 'Rupsje Nooitgenoeg', 'Max en de Maximonsters'... De klassiekers onder de kinderboeken! Vier dit kinderboekenplezier in de donkere dagen en lees de hele canon! Bekijk hier een overzicht van 40 kinderboeken die iedereen gelezen moet hebben.
  • Doe de LEES-ELIXER MIXER! Opa en oma zijn in kinderboeken op zoek naar ingrediënten voor een krachtig lees-elixer. Om je jong, of juist ouder en wijzer te voelen. In prikkelende videoclips op YouTube betrekken ze het publiek (van alle leeftijden) bij hun zoektocht naar de samenstelling: een drupje dapper, een lepeltje liefde, een portie poëzie, een onsje ontroering, een greintje grappig... En veel meer ingrediënten die lees-elixers voor iedereen weer anders werken! De juiste doseringen, en een mix van gewaagde ingrediënten, maken dit programma bruikbaar voor iedereen die de heilzame werking van lezen beter wil leren kennen.
  • De grote OPA & OMA Speeddate: kies je eigen opa/oma/kleinkind en onderneem samen een leuke activiteit in de bieb.
  • OPA EN OMA BOEKEN TENTOONSTELLING: kijken bladeren en lezen! Bekijk hier een overzicht van de 50 leukste opa-en-oma-boeken.

Meer nieuws