Gratis voorleesworkshop Wij gaan voorlezen!

Gratis voorleesworkshop Wij gaan voorlezen!

In 25 jaar De Nationale Voorleeswedstrijd vraagt men geregeld hoe we ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk kinderen uit groep 7 en 8 deelnemen, en hoe de wedstrijd optimaal kan bijdragen aan leesbevordering. Een andere terugkerende vraag is hoe we kinderen kunnen verleiden tot het (voor)lezen van meer literaire boeken. In een landelijk overleg met betrekking tot de Nationale Voorleeswedstrijd hebben wij geopperd hiervoor een voorleesworkshop beschikbaar te stellen.

Met steun van stichting de Versterking stelt Stichting Lezen een door Probiblio bewerkte versie van de voorleesworkshop ‘So You Think You Can Read?’ gratis ter beschikking aan alle bibliotheken die zich inzetten voor De Nationale Voorleeswedstrijd. Dit is een workshop van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Een mooi cadeau voor het 25 jarig bestaan!

Dus, als je als Bibliotheek meer uit De Nationale Voorleeswedstrijd wilt halen, meer kinderen wilt bereiken, hun vertrouwen in hun voorleeskwaliteit wilt verhogen en hun kennis over jeugdliteratuur wilt vergroten, dan kun je deze workshop aanbieden aan scholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd. De materialen voor de workshop, handleiding en PowerPointpresentatie,

zijn hier te downloaden

Tot slot: onze dank gaat uit naar Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta & Bibliotheek de Boekenberg voor het delen van hun workshop, ook namens Stichting Lezen.

Meer nieuws