Haal meer rendement uit samenwerking in het sociaal domein

Haal meer rendement uit samenwerking in het sociaal domein

Samenwerken met stakeholders is een voorwaarde voor de bibliotheek om doelstellingen in het sociaal domein te behalen en om taaie maatschappelijke vraagstukken aan te pakken, zoals het verlagen van laaggeletterdheid en het verhogen van basisvaardigheden. Maar hoe creëer je meerwaarde met je partners, zodat  1 + 1 écht 3 wordt? Meld jouw bibliotheek aan voor persoonlijk advies en word samenwerkingsvaardiger!

Samen met partners bieden bibliotheken een groeiend aanbod voor kwetsbare burgers. Samenwerking is dan van groot belang voor deze doelgroep optimaal bedienen. Maar hoe kom je in een samenwerking nu tot concrete acties; hoe maak je je eigen meerwaarde in het netwerk en richting partners en de gemeente zichtbaar? Probiblio helpt bibliotheken daarbij. Bijvoorbeeld door voorbeelden en expertise te delen, en bibliotheken van passend advies te voorzien. 

Bibliotheken gezocht

In 2019 heeft Probiblio ruimte om zes Zuid-Hollandse bibliotheken te ondersteunen op een samenwerkingsvraagstuk. Wil jij ook meer rendement uit je samenwerking? Er is nog ruimte voor drie nieuwe trajecten! De ondersteuning kan bestaan uit werksessies met of zonder externe partners, collegiale intervisie en persoonlijk advies. Neem contact op met adviseur Basisvaardigheden Anne-Marie van der Poel voor meer informatie.

Lees hier meer over het project Samenwerking in het Taalnetwerk en het sociaal domein.

Meer nieuws