Handreiking en infosheet financiële zelfredzaamheid

Handreiking en infosheet financiële zelfredzaamheid

De coronacrisis raakt ons allemaal, maar het zijn vooral de financieel kwetsbare groepen - zoals laagbetaalde zzp'ers en flexkrachten - die dit in hun portemonnee voelen. Net als lezen en schrijven zijn financiële vaardigheden basisvaardigheden om mee te kunnen komen in de maatschappij. Welke rol kan de bibliotheek spelen in het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van inwoners in haar werkgebied? Probiblio maakte een handreiking en een infosheet voor bibliotheken over de mogelijkheden van een wijkgerichte aanpak.

In de handreiking delen we adviezen en ‘best practices’ voor een wijkgerichte aanpak van bibliotheken die is afgestemd op de directe omgeving. Handig voor het vormgeven van je non-formele aanbod op het gebied van financiën!

De handreiking is gebaseerd op de wijkscan die we uitvoerden in 2019 in samenwerking met Bibliotheek Oostland. Aan de hand van CBS-gegevens en gesprekken met verschillende stakeholders brachten we de mate van financiële zelfredzaamheid van bewoners in twee wijken in kaart. Daarbij kozen we in overleg met de bibliotheek voor een focus op twee doelgroepen: jongeren (14-18 jaar) en ouderen (65 jaar en ouder). 

Lees en bekijk ook:

 

Meer nieuws